Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καλιφόρνια: Έλληνας ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς! Είχε επιζήσει από το μακελειό στο Λας Βέγκας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καλιφόρνια: Έλληνας ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς! Είχε επιζήσει από το μακελειό στο Λας Βέγκας

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής είναι ανάμεσα στα θύματα του μακελειού σε μπαρ στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για τον Τηλέμαχο Ορφανό ο οποίος είχε επιβιώσει από την πολύνεκρη αιματηρή επίθεση που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ.

Ο 27χρονος Τηλέμαχος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 28χρονου Ιάν Ντέιβιντ Λονγκ, πρώην πεζοναύτη, ο οποίος είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Λονγκ εισέβαλε στο μπαρ Bar & Grill στην πόλη Thousan Oaks της Καλιφόρνια και άνοιξε πυρ, προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων. Ο νεαρός Έλληνας ομογενής είχε πάει εκεί για να διασκεδάσει με τους φίλους του.

Ο Έλληνας ομογενής αποφοίτησε από το σχολείο της περιοχής και υπηρέτησε δύο χρόνια στο Αμερικανικό Ναυτικό. Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας από το οποίο βγήκε ζωντανός, χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη και προσπάθησε να επανέλθει από το σοκ της επίθεσης.

Εργαζόταν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών. Ο πατέρας του, Μάρκος Ορφανός, είναι καθηγητής με καταγωγή από τη Σπάρτη και τη Σμύρνη. Ο Τηλέμαχος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, ήταν περήφανος για την καταγωγή του και είχε συχνή επικοινωνία με τους συγγενείς του στην Σπάρτη.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες η μητέρα του Susan δεν μπόρεσε να κρατήσει την οργή της και ζήτησε τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Ο Τηλέμαχος ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως γύρισε στο σπίτι του. Χθες δε γύρισε. Δε θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω επιτέλους να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή. Μη μου ξαναστείλει κανείς καμία προσευχή. Θέλω έλεγχο στην οπλοκατοχή».

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ