Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κατά της Google γνωστή ηθοποιός μετά τη δικαίωσή της για «ροζ» εκβιασμό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατά της Google γνωστή ηθοποιός μετά τη δικαίωσή της για «ροζ» εκβιασμό

Δέκα χρόνια μετράει η Άννα Αγαθονικιάδη από την περιπέτεια, που της στοίχισε την καριέρα. Η γνωστή από την συμμετοχή της σε δημοφιλείς σειρές της τηλεόρασης όπως «Η πολυκατοικία», ηθοποιός είχε συλληφθεί το 2009 μαζί με τον τότε σύντροφό της, καθώς κατηγορήθηκε για έναν «ροζ» εκβιασμό. Την εποχή εκείνη τα μέσα ενημέρωσης γέμισαν με φωτογραφίες της και αναφορές στην υποτιθέμενη προσπάθειά της να αποσπάσει χρήματα από έναν πολιτικό μηχανικό, απειλώντας τον με την δημοσίευση ενός dvd που περιείχε ερωτικές τους περιπτύξεις.

Ωστόσο, η νεαρή ηθοποιός δικαιώθηκε για την υπόθεση, την οποία είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή, αλλά το σύνολο το δημοσιευμάτων παρέμενε αναρτημένο στην Google, στερώντας της -όπως η ίδια υποστηρίζει- δουλειές στο χώρο της υποκριτικής. Δέκα χρόνια μετά την περιπέτειά της, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της πιο γνωστής μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, όπου σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ζητά να κατέβουν τα σχετικά link, που περιέγραφαν την σύλληψή της, χωρίς καμιά αναφορά στην αθώωσή της για την υπόθεση.

«Είμαι φίλη της Άννας εδώ και δέκα περίπου χρόνια. Η κοπέλα κατηγορήθηκε άδικα, αθωώθηκε και πέρασε βασανιστήριο. Κανένας δεν έγραψε για την αθώωσή της, όλοι όμως έγραφαν για την σύλληψη. Αναγκάστηκε να στέλνει επιστολές σε περιοδικά και στην ίδια τη Google για να αφαιρέσουν τις αναρτήσεις. Προσβάλλεται και έχει ένα παιδί από πίσω. Αν κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, θα δείτε γύρω στις 38 αναρτήσεις. Αφαίρεσαν περίπου 15 αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα. Γράφουν για «ωραία πόδια της Άννας, το κρεβάτι της και ότι είναι εκβιάστρια! Το 2009 έγινε η εμπλοκή. Από το 2014 δεν έχει ξαναδεί ρόλο» εξήγησε στο δικαστήριο, φίλη της ηθοποιού, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Μάλιστα, όπως εξήγησε η μάρτυρας, η Άννα Αγαθονικιάδη δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειές έκτοτε, καθώς συνεχώς ανακύπτουν τα παλιά δημοσιεύματα. «Της είχα κλείσει δουλειά σε βίντεο κλιπ και έκαναν οι υπεύθυνοι μια αναζήτηση στην Google, όπως πλέον όλοι σχεδόν οι εργοδότες, και είδαν τις αναρτήσεις και το ακύρωσαν. Λίγο καιρό αργότερα, είχε κλείσει να παίξει σε σειρά διαφημίσεων για τράπεζα και την ακύρωσε η ίδια η τράπεζα γιατί είδαν ότι είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο. Άλλη περίπτωση ήταν όταν επρόκειτο να παίξει σε θεατρικό έργο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο Γιάννης Κεντ, ο επιχειρηματίας και θεατρικός παραγωγός, ετοιμάζονταν να την πάρει σε θεατρική παράσταση και την ακύρωσε για τον ίδιο λόγο.

Στο μεταξύ η Άννα είναι και συγγραφέας. Συστήνεται η κοπέλα, όλοι κάνουν μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και βλέπουν σκάνδαλο. Πουθενά η αθώωση. Είναι άνεργη. Ακόμα και καφετέρια να πάει να δουλέψει χάνει τη δουλειά! Είναι φοβερά στεναχωρημένη. Ο πατέρας της είναι γνωστός σκηνοθέτης στην Τσεχία. Και το δικό του όνομα έχει πληγεί», κατέληξε η μάρτυρας.

Η Google δεν παρουσίασε μάρτυρα, όμως η δικηγόρος της εταιρίας στην Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι έχουν διαγραφεί τα 13 κείμενα για τα οποία ζητήθηκε να κατέβουν οι αναρτήσεις. «Στην αίτησή της αναφέρονται 13 link, τα οποία έχουν αποσυρθεί από τη μαμά εταιρία. Στην αίτηση αναφέρονται αυτά, οπότε αυτά κατεβαίνουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα για γενικά αιτήματα. Πρέπει να είναι συγκεκριμένο το αίτημα και η σελίδα. Όταν η αίτηση περιλαμβάνει συγκεκριμένα πράγματα, δεν πηγαίνει η εταιρία από μόνη της να κατεβάσει κείμενα για τα οποία δεν έχει δεχθεί παράπονο», εξήγησε στο δικαστήριο, συνιστώντας να γίνει νέα αίτηση, η οποία να περιλαμβάνει όλους τους συνδέσμους, που η ηθοποιός επιθυμεί να «κατέβουν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ