Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κατήγγειλε τον βιασμό του και καταδικάστηκε για… ομοφυλοφιλία!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατήγγειλε τον βιασμό του και καταδικάστηκε για… ομοφυλοφιλία!

Ένας άνδρας που κατήγγειλε τον βιασμό του καταδικάστηκε τελικά σε φυλάκιση έξι μηνών για… ομοφυλοφιλία, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Τυνησία.

Το θύμα, ένας 26χρονος, είχε κλείσει ραντεβού με έναν άλλον άνδρα που γνώρισε μέσω του Facebook, ανέφερε η οργάνωση Shams. Η ομοφυλοφιλία είναι εκτός νόμου στην Τυνησία και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι μια εναλλακτική λύση –συχνά όμως επικίνδυνη– για γνωριμίες.

Όταν έφτασε στο σημείο του ραντεβού, ο άτυχος νεαρός βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο άνδρες που τον βίασαν και τον λήστεψαν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Πήγε τότε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τους δράστες, όμως οι εισαγγελικές αρχές στράφηκαν εναντίον του: του ασκήθηκε δίωξη και τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών για σοδομία και άλλων δύο μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά μια διαφωνία μετά τη σεξουαλική επαφή.

Παρ’ όλα αυτά και οι δύο άλλοι άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών για σοδομία, σε 1,5 μήνα για ληστεία και σε 15 ημέρες για βιαιοπραγία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι καταδίκες για ομοφυλοφιλία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Τυνησία: μόνο πέρσι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 127 άνθρωποι, από 79 το 2017 και 56 το 2016. “Οι δικαστές αντιμετωπίζουν με ολοένα και μεγαλύτερη αυστηρότητα τις υποθέσεις ηθών”, σχολίασε ο δικηγόρος Μουνίρ Μπαατούρ, ο διευθυντής της Shams, που θεωρεί ότι για αυτό ευθύνεται η “εντεινόμενη επιρροή” του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ