Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Καταγγελίες αστυνομικών για ληγμένα αλεξίσφαιρα και τρίθυρα… περιπολικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελίες αστυνομικών για ληγμένα αλεξίσφαιρα και τρίθυρα… περιπολικά

Άφωνοι έχουν μείνει οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, όταν διαπίστωσαν τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο κατασχεμένο όχημα, το οποίο μέσω διαδικασιών κατέληξε στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, μοντέλο του 2003, με κινητήρα 1600 κυβικών εκατοστών και… Οι υπεύθυνοι το έβαλαν σε έναν φυλασσόμενο υπόγειο χώρο και ξεκίνησαν τις συζητήσεις ώστε να δουν σε ποια υπηρεσία θα το παραχωρήσουν. Μετά από σκέψη, έβγαλαν την απόφαση τους η οποία προκάλεσε πολύ συζήτηση και αυτό διότι το αυτοκίνητο διατέθηκε στην Άμεση Δράση! «Μα καλά δεν σκέφτηκε κανείς ότι με ένα τρίθυρο αυτοκίνητο δεν μπορούμε να μεταφέρουμε έναν κρατούμενο; Δεν γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια του κρατούμενου και βέβαια δεν είναι λειτουργικό για τα πληρώματα;» λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Επίσης, για να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο όχημα θα πρέπει να βαφτεί στα ανάλογα χρώματα και να γίνουν κάποιες τεχνικές επιδιορθώσεις. «Ωστόσο, θα είναι περιζήτητο καθώς διαθέτει ηλιοροφή και θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για περιπολίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης» λέει αστειευόμενος ο ίδιος αστυνομικός.

Σε τι όμως θα χρησιμεύσει τελικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; «Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί από κάποιους αξιωματικούς όταν κάνουν ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά σίγουρα όχι για να το δουν οι πολίτες να κυκλοφορεί στις γειτονιές» λέει ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Αλήθεια όμως, δεν υπάρχουν άλλα κατασχεμένα τετράπορτα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον στόλο της Άμεσης Δράσης; Μήπως με αυτή την κίνηση φαίνεται «στα χαρτιά» ότι έχει προστεθεί ένα ακόμα όχημα στις τάξεις της υπηρεσίας;

Την ίδια στιγμή, θετική εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση της ηγεσίας της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να κάνουν εσωτερική υπηρεσία όσοι αστυνομικοί διαθέτουν αλεξίσφαιρο γιλέκο το οποίο όμως έχει λήξει.

Εν αναμονή των νέων γιλέκων, δόθηκε εντολή να μην είναι εκτεθειμένοι στο δρόμο οι αστυνομικοί και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προσπάθεια να βρεθεί μια προσωρινή λύση εκ των έσω. Όσοι έχουν κάνει χρήση της εννιάμηνης άδειας λόγω φροντίδας τέκνου, και είχαν στην κατοχή τους κατάλληλα γιλέκα, κλήθηκαν να τα επιστρέψουν ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους συναδέλφους τους.

Πηγή: astinomiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ