Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του Βραζιλιάνου ηθοποιού Juan Darthés

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του Βραζιλιάνου ηθοποιού Juan Darthés

Στο «στόχαστρο» βαρύτατων καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση   βρίσκεται ο γοητευτικός Βραζιλιάνος ηθοποιός Juan Darthés, γνωστός  από την ιδιαίτερα αγαπημένη στους εφήβους τηλεοπτική σειρά «Patty: η πιο όμορφη ιστορία» που προβλήθηκε και στη χώρα μας.

Ο 54χρονος  Βραζιλιάνος «τηλεοπτικός αστέρας» καταγγέλλεται από την  26χρονη ηθοποιό Thelma Fardin από την Αργεντινή ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 16 ετών, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, κατά τη διάρκεια περιοδείας, στη Νικαράγουα, τον Μάιο του 2009.

Απειλείται με βαριές ποινές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Buenos Aires Times, η Εισαγγελία της Νικαράγουας επιβεβαίωσε ότι διενεργείται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της 26χρονης ηθοποιού σε βάρος του Juan Darthés. Σύμφωνα μάλιστα με  τον ποινικό κώδικα της Νικαράγουα, το έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης τιμωρείται με ποινές από 8 έως 12 χρόνια ενώ αν κριθεί ότι επρόκειτο για βιασμό από δράστη που εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που είχε στο θύμα,  απειλούνται ποινές από 12 και 15 χρόνια.

Αντιμέτωποι με αυτό, αναφέρουν λεπτομερώς ότι ο ποινικός κώδικας της χώρας αποκαλύπτει ότι τα εγκλήματα λήγουν σε 20 χρόνια όταν η μέγιστη ποινή για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος είναι 15 ή περισσότερα έτη και ορίζει σε 15, όταν η ποινή είναι μεταξύ 10 και κάτω των 15 ετών .

«Ουδέποτε συνέβη το περιστατικό»

Οι δικηγόροι του Βραζιλιάνου ηθοποιού ο οποίος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, επιμένουν πως ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι συνέβη το περιστατικό που καταγγέλλει η Thelma Fardin.

Η σύζυγος του ηθοποιού María Leone η οποία ζει μαζί του περισσότερα από  10 χρόνια δηλώνει πως όλα είναι φήμες  και ψέματα.

Η δημόσια καταγγελία ωστόσο που έκανε η Thelma Fardin, έχοντας στο πλευρό της γυναίκες της Αργεντινής,  ήταν η αρχή για να ακολουθήσει «βροχή» κατηγοριών σε βάρος του 54χρονου κι από άλλες νεαρές ηθοποιούς που έπαιξαν μαζί του, σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές.

Η μία καταγγελία μετά την άλλη σε βάρος του Βραζιλιάνου ηθοποιού

Μία από τις πιο πετυχημένες ηθοποιούς στην Αργεντινή, η  Carla Soledad Rivero , γνωστή ως  «Calu», η οποία συνεργάστηκε το 2012, με τον Juan Darthés στην τηλεοπτική σειρά «Dulce Amor» αλλά παραιτήθηκε, δήλωσε δημόσια πως ύστερα από πέντε χρόνια σιωπής είναι αποφασισμένη πλέον να μιλήσει. Η 31χρονη ηθοποιός και μοντέλο στην Αργεντινή είπε πως έζησε κι η ίδια τη σεξουαλική παρενόχληση από το Juan Darthés και νοιώθει περήφανη κι ανακουφισμένη που βρήκε έστω και τώρα το θάρρος να αποκαλύψει τι της είχε συμβεί. Υποστήριξε μάλιστα, πως ήδη κλήθηκε σε ακρόαση για διαμεσολάβηση, με τον ηθοποιό να της προσφέρει αποζημίωση.

Η τρίτη ηθοποιός που στράφηκε σε βάρος του Juan Darthés  είναι η Anita Coacci, κόρη του Ines Rinaldim  που έπαιξε μαζί του κάποιες  σκηνές στο Gasoleros το 1998 και το 1999 και η οποία περιέγραψε την πιεστική και επίμονη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από εκείνον.

Το 2017, όμως και άλλη ηθοποιός, η Natalia Juncos είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση τον 54χρονο Βραζιλιάνο και επειδή, κανείς δεν την πίστευε, αποφάσισε να τον βιντεοσκοπήσει.

Ο ίδιος πάντως ο 54χρονος ηθοποιός υποστηρίζει πως είναι «τρελά» όσα ακούγονται για εκείνον και δηλώνει αποφασισμένος να απαντήσει δια της δικαστικής οδού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ