Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε για οπλοκατοχή ο Βασίλης Μηλιώνης της Energa – Hellas Power

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε για οπλοκατοχή ο Βασίλης Μηλιώνης της Energa – Hellas Power

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ επέβαλε η ελληνική Δικαιοσύνη στο Βασίλη Μηλιώνη, κατηγορούμενο και στην υπόθεση Energa – Hellas Power.

Ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών στο οικονομικό σκάνδαλο καταδικάστηκε πρόσφατα από το Τριμελές Πλημμμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της οπλοκατοχής για ένα τέιζερ (όπλο ηλεκτροσόκ) το οποίο είχε βρεθεί στην κατοχή του, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της Energa. Ο Β. Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με την ίδια ακριβώς ποινή, δεν έλαβε κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο, αν και το ζήτησε, ενώ η ποινή του ανεστάλη για τρία χρόνια.

Κατά τη διαδικασία, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ένας φίλος και συνεργάτης, ο οποίος υποστήριξε ότι το όπλο ήταν δώρο από ένα φίλο του Β. Μηλιώνη από το εξωτερικό, όπου -όπως ανέφερε- πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε ενημερωθεί πως δεν απαιτείται άδεια για το συγκεκριμένο είδος όπλου, ενώ το τέιζερ όταν κατασχέθηκε από την αστυνομία ήταν συσκευασμένο ακόμη και δεν είχε ποτέ χρησιμοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, ο Β. Μηλιώνης σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Έτσι καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο του είχε χορηγηθεί και αναστολή, με αποτέλεσμα να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ