Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Καταθέσεις – φωτιά για την Κορυδαλλός – mafia από δικηγόρους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταθέσεις – φωτιά για την Κορυδαλλός – mafia από δικηγόρους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Σειρά καταθέσεων από δικηγόρους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους που έρχονται ως ενισχυτικές των ισχυρισμών του Αρ. Φλώρου σχετικά με τον κλοιό εκβίασης τον οποίο, όπως καταγγέλλει βρέθηκε, φέρεται να αξιολόγησε ο εφέτης ανακριτής Ευτ. Νικόπουλος για να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δύο δικηγόρων, οι οποίοι τελικά προφυλακίστηκαν πριν από λίγα 24ωρα.

Ουσιαστικά αυτό που βάρυνε, κυρίως, για την περίπτωση του 65χρονου δικηγόρου, ο οποίος είχε υπάρξει και ο ίδιος το 2014 θύμα δολοφονικής επίθεσης, ήταν -πέραν των καταθέσεων- και οι επαφές του με τον έγκλειστο βαρυποινίτη Κλοντιάν, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών.

Ο σωφρονιστικός

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος, όπως έγραψε η «Καθημερινή», είναι ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε μέρος των καταγγελιών του Αρ. Φλώρου.

Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε πως το 2017, είχε επικοινωνήσει μαζί του ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» της φυλακής Κλοντιάν και του είχε ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο Αριστείδης Φλώρος κρατείτο στο Ψυχιατρείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον εκβιάσει και να του αποσπάσει χρήματα. Ο κ. Αραβαντινός κατέθεσε ακόμα ότι σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ο τελευταίος του είχε εκμυστηρευθεί -αναφερόμενος στην υπόθεση Φλώρου- ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν οι απειλές που δεχόταν ο εντολέας του μέσα στη φυλακή αλλά η στάση που τηρούν δικηγόροι-αντίδικοί του, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε.

Δικηγόροι

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει και δικηγόροι που είχαν γνώση της υπόθεσης Φλώρου. Ως γνωστόν, είχε πρωτοδίκως κριθεί ένοχος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου -προφυλακισμένου πλέον- δικηγόρου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη και του είχε επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών.

Χαρακτηριστικά, σε μια από τις νεότερες καταθέσεις, καταγράφονται οι καταγγελίες που είχαν γίνει και κατά τη διάρκεια της έρευνας της Ασφάλειας για την εξιχνίαση του φόνου του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο τελευταίος ήταν συνήγορος του Φλώρου στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου -προφυλακισμένου σήμερα- δικηγόρου. Όπως αναφέρεται λοιπόν, σε συνάντηση που έγινε την 30η Αυγούστου 2017 μεταξύ του  Μιχ. Ζαφειρόπουλου με συνηγόρους του 65χρονου, του ζήτησαν δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παρασταθούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη με κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο. Επίσης, πως λίγο πριν από την έναρξη εκείνης της δίκης, οι συνήγοροι του 65χρονου δικηγόρου είχαν πει ότι ο τελευταίος δεν θα παρίστατο τελικά ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη. Περιγράφεται επίσης, συνάντηση (τον Ιούλιο του 2017) με τον  Αρ. Φλώρο στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, στην οποία ο τελευταίος ενημέρωσε ότι τον είχε επισκεφθεί στη φυλακή ο 65χρονος δικηγόρος και βασικός αντίδικός του, παρουσία ενός ακόμα γνωστού νομικού, που φέρεται να είχε αναλάβει ρόλο «γεφυροποιού». Η κατάληξη εκείνης της συζήτησης περιγράφεται ως «φιλική».

Αντίλογος

Η υπεράσπιση του 65χρονου κατηγορούμενου δικηγόρου αρνείται την κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση και προτίθεται να καταθέσει άμεσα αίτημα αποφυλάκισής του. Όπως επισημαίνουν, ο 65χρονος είχε επαφή με τον φυλακισμένο βαρυποινίτη Κλοντιάν, καθώς ο τελευταίος (ήταν μάρτυρας στη δίκη), του είχε υποδείξει τους δράστες της εναντίον του επίθεσης. Υποστηρίζουν ακόμα, ότι οι επαφές του δικηγόρου με τον Αλβανό κακοποιό ήταν σε γνώση αξιωματικών της Ασφάλειας και επιπλέον, «βλέπουν» σκοπιμότητα στη δίωξη κατά του 65χρονου, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα επίκειται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου με κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ