Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Καταπέλτης η εισαγγελέας κατά πέντε κατηγορουμένων για το θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταπέλτης η εισαγγελέας κατά πέντε κατηγορουμένων για το θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ

Καταπέλτης κατά των πέντε κατηγορουμένων για το θάνατο του 24χρονου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, αλλά και για επιθέσεις σε βάρος άλλων οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, περιστατικό που έγινε στις 27 Απριλίου 2017, στην οδό Αγίου Δημητρίου, έπειτα από ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ήταν η εισαγγελέας της έδρας στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη και των πέντε κατηγορουμένων και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για το σύνολο των πράξεων που τους αποδίδονται, δηλαδή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και ληστεία κατ’ εξακολούθηση με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου (όλες από κοινού).

Η ίδια ανέφερε ότι οι δράστες έφεραν διάφορα αντικείμενα, όπως ρόπαλα, σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές, ενώ ενεργώντας ως ομάδα, αιφνιδίασαν τα θύματά τους, στα οποία επιτέθηκαν με κριτήριο τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Σε ό,τι αφορά το θανάσιμο τραυματισμό του Νάσου Κωνσταντίνου, η εισαγγελέας τόνισε ότι «περικύκλωσαν» την παρέα του και «υπό τον τρόμο της επίθεσης» ο 24χρονος Κύπριος, αλλά κι ένας από τους φίλους του, έτρεξαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου που ήταν η «μόνη διαφυγή τους», προσπαθώντας να την διασχίσουν κάθετα για να αποφύγουν τους «διώκτες τους». Τότε, παρασύρθηκαν από δύο διερχόμενα αυτοκίνητα, με συνέπεια ο Νάσος Κωνσταντίνου να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε μαρτυρικές καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες, όταν ο 24χρονος βρισκόταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, κάποιοι από τους δράστες, φερόμενοι ως οπαδοί του Ηρακλή, φώναζαν «τι σας κάνει η Θύρα 10 (σ.σ. σύνδεσμος οπαδών του Ηρακλή)», σημειώνοντας ότι αυτό «καταδεικνύει ιδιαίτερη σκληρότητα και πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής».

Επίσης, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις που είχαν οι κατηγορούμενοι μεταξύ τους αλλά και με άλλα πρόσωπα και στάθηκε και σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραψαν κάποιους από τους κατηγορουμένους εκείνη τη βραδιά. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ