Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΚΙΝΑΛ: Η επιλογή Καμίνη “άναψε φωτιές” – Εκτός κόμματος ο Βενιζέλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΚΙΝΑΛ: Η επιλογή Καμίνη “άναψε φωτιές” – Εκτός κόμματος ο Βενιζέλος

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά να τοποθετήσει στην θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιώργο Καμίνη.

Ο κ. Καμίνης στις Ευρωεκλογές της προηγούμενης Κυριακής, έλαβε 75.568 σταυρούς και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλη που εξελέγησαν, αλλά και τον Νίκο Παπανδρέου που ήρθε στην τρίτη θέση.

Η απόφαση ξεκίνησε τον «πόλεμο» μια και τις προηγούμενες ημέρες  είχαν πυκνώσει οι διαρροές ότι επικεφαλής θα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν θα κατέβει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην κυρία Γεννηματά καις τον κ. Βενιζέλο και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, του είπε ότι πλέον κινούνται σε διαφορετική πολιτική γραμμή και έχει επιλέξει άλλο πρόσωπο ως επικεφαλής του Επικρατείας.

Μάλιστα του πρότεινε αν και ο ίδιος το επιθυμεί να λάβει την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Βενιζέλου με την γνωστή εξέλιξη.

Πηγές του ΚΙΝΑΛ έλεγαν ότι «η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο. Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό».

Και οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

πηγή: ant1news

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ