Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κομοτηνή: Οι παλιοί «νομικάριοι» στο πλευρό των νέων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κομοτηνή: Οι παλιοί «νομικάριοι» στο πλευρό των νέων

Κινητοποιήσεις, αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος  και αναταραχή στην φοιτητική κοινότητα έχει προκαλέσει η εξαγγελία της κυβέρνησης για ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Τις προηγούμενες μέρες έγινε πορεία των φοιτητών στην Κομοτηνή, και η εικόνα προκάλεσε συγκίνηση και αναμνήσεις στους παλιούς φοιτητές  που μάλλον θυμήθηκαν τους δικούς τους αγώνες κατά της ίδρυσης νομικής στο Πάντειο αλλά και κατά τις αναθεωρήσεις του άρθρου 16  του Συντάγματος.

Με μία συγκινητική ανάρτηση, ο Θανάσης Γλαβίνας, ο Μιχάλης  Καλαντζόπουλος, ο Άγγελος Βουράκης, ο Κώστας Καρέτσος και άλλοι στήριξαν τους φοιτητές.

Η ανάρτηση:

«Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και ο καθένας/καθεμία από εμάς να δίνει το δικό του προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό αγώνα σε μια Ελλάδα που αγωνιά και προσπαθεί να δει μάταια το φως του ήλιου.

Η φωτογραφία όμως αυτών των παιδιών, αγνώστων κατά τα αλλά σε όλους εμάς -άλλωστε τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία-, μας πήγε λίγο πίσω στο χρόνο και ο καθένας/καθεμία από εμάς έβαλε τον εαυτό του σε θέση «μάχης» μέσα στην πορεία.

Η Νομική ΔΠΘ και συνεπακόλουθα η Κομοτηνή δεν είναι απλά ο τόπος των τριτοβάθμιων σπουδών μας.

Η Νομική ΔΠΘ είναι, πάνω από όλα, ένα βίωμα, η συναίσθηση ενός κορυφαίου σταθμού της ζωής μας. Για το λόγο αυτό και με αφορμή την εξαγγελία ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στη Πάτρα -προς εξυπηρέτηση προεκλογικών και ιδιοτελών συμφερόντων μιας μειοψηφίας- η φωνή και η καρδιά μας ενώνεται με τα παιδιά αυτά. Αποτελεί καθήκον μας, η ελάχιστη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε.

Το ΜΗΝΥΜΑ είναι ΕΝΑ, -απλό, ενωτικό, εκπαιδευτικό και όχι πλειοδοτικό, ούτε συντεχνιακό- όπως πολύ σωστά γράφουν και τα παιδιά: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΠΘ

«Μια εικόνα λοιπόν, χίλιες αναμνήσεις» παραφράζοντας το γνωστό ρητό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ