Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Λονδίνο:Διαδηλωτές απέκλεισαν γέφυρες για την κλιματική αλλαγή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λονδίνο:Διαδηλωτές απέκλεισαν γέφυρες για την κλιματική αλλαγή

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Λονδίνο, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 70 διαδηλωτές οι οποίοι απέκλεισαν πέντε γέφυρες στον Τάμεση.

Οι οργανωτές των εκδηλώσεων του ‘Extinction Rebellion’ δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να πιέσουν την βρετανική κυβέρνηση να ενισχύσει την δράση της για να επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής και τον εκμηδενισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι το 2025.

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε γέφυρες του κεντρικού Λονδίνου από τους διαδηλώσεις οι οποίοι επικεντρώθηκαν επί πολλές ώρες στην Γέφυρα του Γουεστμίνστερ, κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Είναι μία πράξη πολιτικής ανυπακοής. Είναι η αρχή μίας διεθνούς εξέγερσης ως έκφραση διαμαρτυρίας για την αδράνεια μπροστά στην οικολογική κρίση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας από τους οργανωτές, ο Γκέιλ Μπράντμπρουκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλλήψεις αφορούν ενέργειες για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας ενώ οι διοργανωτές εκτιμούν πως περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Η Βρετανία έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά 40% ανάμεσα στο 1990 και το 2016 και έχει δεσμευθεί για συνολική μείωση κατά 80% μέχρι το 2050. Η καμπάνια Extinction Rebellion ζητεί τον εκμηδενισμό των εκπομπών μέχρι το 2050.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ