Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Λουξεμβούργο: Ύποπτος για την κλοπή κοσμημάτων της βασιλικής οικογένειας ο μακιγιέρ της βασίλισσας Ματθίλδης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λουξεμβούργο: Ύποπτος για την κλοπή κοσμημάτων της βασιλικής οικογένειας ο μακιγιέρ της βασίλισσας Ματθίλδης

Ως ύποπτος για την κλοπή των κοσμημάτων του στέμματος της βασιλικής οικογένειας του Λουξεμβούργου, ανακρίθηκε από την αστυνομία του Λουξεμβούργου, ο μακιγιέρ της βασίλισσας του Βελγίου Ματθίλδης.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι η κλοπή των κοσμημάτων από τα ανάκτορα του μεγάλου δούκα Ερρίκου και της συζύγου του Μαρίας Τερέζας, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, από δράστη ο οποίος διέθετε αξιόπιστη εσωτερική πληροφόρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Het Nieuwsblad.

Ο μακιγιέρ φέρεται να συνεργάζεται συχνά με τη βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου και άλλα επιφανή μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο ίδιος, αρνήθηκε κάθε σχέση με την κλοπή και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του.

Η κλοπή των κοσμημάτων του στέμματος του Λουξεμβούργου δεν ήταν το μόνο τέτοιο περιστατικό που έπληξε ευρωπαϊκό βασιλικό οίκο. Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία της Σουηδίας συνέλαβε δεύτερο ύποπτο για τη ριψοκίνδυνη κλοπή δύο ανεκτίμητης αξίας βασιλικών στεμμάτων και μιας βαρύτιμης σφαίρας που ανήκαν στη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας. Οι ύποπτοι της κλοπής εκείνης είχαν διαφύγει με ποδήλατα, προτού επιβιβασθούν σε ταχύπλοο σκάφος, σε μικρή απόσταση από τον καθεδρικό ναό όπου είχαν εκτεθεί τα αντικείμενα. Τα κοσμήματα συνεχίζουν να αναζητούνται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ