Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μήνυσε τον… εαυτό του ζητώντας  5 εκατ. δολάρια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυσε τον… εαυτό του ζητώντας  5 εκατ. δολάρια!

Έναν πραγματικά πρωτότυπο τρόπο βρήκε  Αμερικανός κρατούμενος  προκειμένου να λάβει αποζημίωση από το κράτος.

Ο Robert Lee Brock, στράφηκε κατά του εαυτού του, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε τα δικαιώματά του με τη σύλληψή του για υπερβολική χρήση αλκοόλ. Με την αγωγή, την οποία υπέβαλε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, απαιτούσε 5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ζήτησε να καταβάλει για λογαριασμό του το κράτος, καθώς ο ίδιος, όντας κρατούμενος στη φυλακή, δεν είχε κανένα εισόδημα. Τι επικαλέστηκε; Ότι παραβίασε τη θρησκευτική του πίστη, καθώς ήπιε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, την 1η Ιουλίου του 1993, με συνέπεια να συλληφθεί από την Αστυνομία. Ο Brock εξέτιε και  ποινή 23 ετών κάθειρξης για ληστείες.

«Θέλω να πληρώσω τα 5 εκατομμύρια δολάρια που ζητώ στην αγωγή μου, αλλά επειδή είμαι φυλακισμένος, ζητώ από το Κράτος να τα πληρώσει», ισχυρίστηκε στο δικαστήριο.

H δικαστής Rebecca Beach Smith δεν έδειξε να εντυπωσιάζεται από την ευφυΐα του ενάγοντος και ταυτοχρόνως εναγομένου και απέρριψε την αγωγή του ως επιπόλαιη. Στην απορριπτική απόφαση η δικαστής έγραψε:

«Ο ενάγων παρουσίασε μια καινοτόμο προσέγγιση στις υποθέσεις πολιτικών δικαιωμάτων, ωστόσο ο ισχυρισμός του και η ικανοποίηση που επιδιώκει είναι απολύτως γελοία».

Πηγή: legalnews24.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ