Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μήνυση – απάντηση Ζουγανέλη στην μήνυση του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή   

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση – απάντηση Ζουγανέλη στην μήνυση του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή   

Τέσσερις μήνες μετά την αναφορά του εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά, σε βάρος του Γιάννη Ζουγανέλη, για δηλώσεις του τελευταίου σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τους μετανάστες, ο δημοφιλής ηθοποιός προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά του πρώτου.

Μέσω του συνηγόρου Βασίλη Καπερνάρου, ο Γιάννης Ζουγανέλης μηνύει τον κ. Δημητρά για  συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, ψευδή αναφορά στις αρχές με αφορμή τα όσα δημοσιοποίησε πως κατέθεσε στις αρχές αλλά και όσα κατέγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στην μήνυση γίνεται εκτενής περιγραφή του περιστατικού, με τον ηθοποιό να αναφέρει ότι στις «19.12.2019 παραχώρησα ολιγόλεπτη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε δημοσιογράφο της τηλεοπτικής εκπομπής «ΤΙ ΛΕΕΙ» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκα για το μεταναστευτικό, δήλωσα και τα παρακάτω: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό!»

Η επίμαχη δήλωση ήταν αυτή που «κινητοποίησε» τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή –ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τα ανωτέρω λεγόμενά μου», αναφέρει ο κ. Ζουγανέλης, δηλώνοντας βέβαιος πως σκοπός του κ. Δημητρά ήταν η κατασυκοφάντηση του ηθοποιού και «ο εξευτελισμός με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί με ηλεκτρονική διεύθυνση: https://racistcrimeswatch.wordpress.com/ την μηνυτήρια αναφορά του».

Ο κ. Ζουγανέλης αναφέρεται επίσης σε ανάρτηση του εγκαλουμένου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή όσα εκείνος είχε απατήσει στο Πρώτο Θέμα: «Επέλεξε ένα βαθιά “αντιρατσιστικό” σταθμό για να εκθειάσει “το ελληνικό βίωμα… την ξεχωριστότητά μας” και να αποκαλέσει απλή έκφραση γνώμης μια ρατσιστική δήλωση (κάποτε θα μάθει πως όπως λέει το διεθνές δίκαιο ο ρατσισμός δεν είναι γνώμη είναι έγκλημα) και τελικά να μας αποκαλέσει “γκεμπελιστές” [sic – ξέρει άραγε τι σημαίνει γκεμπελισμός;], φασιστοειδή».

Ο ηθοποιός αναφέρει πως «την ανάρτηση αυτή, την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να πληροφορηθούν ακόμη και όσοι δεν είχαν, ήδη, πληροφορηθεί ότι είμαι «ρατσιστής». Η κίνησή του αυτή, οδήγησε ανθρώπους από ΜΚΟ και όχι μόνο σε επιθέσεις σε βάρος του ηθοποιού, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. «Αποτέλεσμα ήταν η δημόσια διαπόμπευση μου, ο εξευτελισμός μου και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντι μου. Όπου και εάν βρισκόμουν, με ρωτούσαν αν έχω προβλήματα με τον νόμο, όλοι είχαν διαβάσει τα «κείμενα περί ρατσισμού», όλοι με ρωτούσαν τι ακριβώς διημείφθη, ενώ αποκορύφωμα ήταν, ότι για λίγες μέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί», καταλήγει ο κ. Ζουγανέλης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ