Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μήνυση για τη μη μεταφορά με λεωφορείο παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση για τη μη μεταφορά με λεωφορείο παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια!

Και όμως. Την ίδια στιγμή που η χώρα μας είναι σε θέση  να θριαμβολογεί για την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 στο διάστημα, δεν μπορεί να στείλει λεωφορείο, 20 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα για να μεταφέρει στο σχολείο τους μαθητές που αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια!

7 χιλιόμετρα με τα πόδια

Οι αρμόδιοι δηλώνουν… αναρμόδιοι και αναλώνονται σε ένα πινγκ-πονγκ ευθυνών όλους αυτούς τους μήνες που δύο αδέλφια τα οποία κατοικούν μόνιμα στον οικισμό Καλλιανέϊκα Δολών, πρέπει να περπατούν, καθημερινά συνολικά 7 χιλιόμετρα για να πάνε και  να έρθουν από το σχολείο τους, μην έχοντας άλλη λύση.

Ώρες μαθήματος χαμένες στο δρόμο

Ακόμη και με τις πιο άσχημες καιρικές συνθήκες, μέσα στη δυνατή βροχή ή το χιόνι, τα παιδιά παίρνουν στον ώμο τις τσάντες τους και μόλις ξημερώσει, πηγαίνουν με τα πόδια στο κοντινό χωριό Κιτριές για να πάρουν στη συνέχεια το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για Καλαμάτα και να φτάσουν στο σχολείο τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλές ημέρες να είναι αδύνατον να κάνουν αυτή τη διαδρομή με τα πόδια και έτσι είτε να χάνουν ώρες μαθήματος κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε να μην πηγαίνουν τελικά στο σχολείο. Τα δύο αδέλφια ήδη έχουν φορτωθεί με απουσίες οι οποίες είναι μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμες για το ένα από αυτά, που είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου και προετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Η μητέρα που παλεύει μόνη της να βρει διέξοδο στο… αδιέξοδο που έχει βρει μπροστά της, καθώς ο σύζυγός της δουλεύει στη Γερμανία, αφού απευθύνθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως αποτέλεσμα, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμα καλές,  τα παιδιά μου ξυπνούσαν από τις 6.00 το πρωί και περπατούσαμε μαζί έως τις Κιτριές για να πάρουν το λεωφορείο… Όμως, από τον Νοέμβριο και μετά αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατο… Από την αρχή του σχολικού έτους, δίχως να γνωρίζω από κάποια επίσημη Αρχή τους λόγους, δεν εκτελείται δρομολόγιο μεταφοράς των παιδιών από και προς το σχολείο, με επακόλουθο αυτά να δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, σε αρκετές δε περιπτώσεις δεν μπορούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών να μεταβούν στο σχολείο», αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε η μητέρα ζητώντας την ποινική δίωξη όσων ευθύνονται για τη μη μεταφορά των δύο παιδιών της στο σχολείο.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η μητέρα η οποία περίμενε να λυθεί το πρόβλημα, με ιώβεια υπομονή, μέχρι σήμερα έχει εισπράξει μόνο λόγια και υποσχέσεις οι οποίες άλλωστε, όπως λέει «αρμόζουν στο προεκλογικό κλίμα των ημερών».

Στη μήνυσή της η μητέρα των δύο παιδιών περιγράφει το δικό της… οδοιπορικό στην  Περιφέρεια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς όμως να γίνει απολύτως τίποτα. Από την Περιφέρεια της απάντησαν  ότι η ευθύνη ανήκει στο ΚΤΕΛ, αλλά στη συνέχεια προέκυψε ότι η εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας.

Η γυναίκα  κοινοποίησε ενημερωτικό σημείωμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα, θα αναγκαστεί να διακόψει τη φοίτηση των παιδιών.

Μετά τη δημοσιοποίηση πάντως του θέματος στον τοπικό Τύπο, υπήρξε ενδιαφέρον από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος έριξε όλες τις  ευθύνες στο ΚΤΕΛ.

Η μητέρα κατέφυγε ακόμη και στον Συνήγορο του Πολίτη για να ενημερωθεί τελικά  ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα.

Οι ελιές εμπόδιζαν το λεωφορείο

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά την απάντηση του ΚΤΕΛ ότι δεν μπορεί λεωφορείο του να πάει στον συγκεκριμένο δρόμο, και τις διαμαρτυρίες της μητέρας, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, κλάδεψε όλες τις  ελιές που «έβγαιναν» στο δρόμο, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του λεωφορείου.

Και απειλές

Όμως, ακόμα και τότε, ούτε το λεωφορείο πήγε, ενώ, όπως αναφέρει στη μήνυση η μητέρα, έκτοτε άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα για το… κλάδεμα των δέντρων. Μάλιστα, για την εξακρίβωση των λεγομένων της, ζήτησε με τη μήνυσή της, να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ας ελπίσουμε πως τελικά θα βρεθεί λύση για τη μεταφορά των δύο παιδιών στο σχολείο, πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ