Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μήνυση κατά του Δημάρχου και ολόκληρου του Δήμου Κέρκυρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση κατά του Δημάρχου και ολόκληρου του Δήμου Κέρκυρας

Χωρίς τέλος, είναι το πρόβλημα του ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη Κέρκυρας, που εδώ και μήνες φυλάσσεται από τα ΜΑΤ. Οκτώ πολίτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων, που -όπως υποστηρίζουν-διαπιστώθηκαν με την Έκθεση Αυτοψίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Την προκαταρκτική έρευνα αναλαμβάνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία θα διαπιστώσει αν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις κατά την διαδικασία εναπόθεσης υπολειμμάτων στερεών αποβλήτων στον ΧΥΤΥ. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, η μήνυση στρέφεται κατά του Δημάρχου Κέρκυρας, του Αντιδημάρχου καθαριότητας και Προέδρου του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ, των μελών του Δ.Σ του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ, των νομίμων εκπροσώπων των ανάδοχων ιδιωτικών εταιρειών.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, για το ίδιο θέμα έχουν κατατεθεί μεταξύ άλλων, καταγγελίες στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επίσης κατέθεσε μήνυση «για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες παραμονής των Αστυνομικών στο χώρο του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ