Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μαζικές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά της Δωδεκανήσου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαζικές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά της Δωδεκανήσου

Συνεχίζεται αμείωτη η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα νησιά της Δωδεκανήσου, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ενδεικτικό της επικρατούσας κατάστασης είναι ότι σήμερα, από τα μεσάνυκτα έως το πρωί, έφθασαν στο νησί της Κω, έξι βάρκες που αποβίβασαν συνολικά 57 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι περιοχές στις οποίες αποβιβάστηκαν ήταν η Αμμόγλωσσα και το Σκανδάρι. Αρχικά έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια βάρκα με 10 άτομα, στην συνέχεια ακόμη μια με 9, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο με 8 και 9 μετανάστες και πρόσφυγες αντίστοιχα. Μετά τις 07:00 το πρωί στο νησί της Κω έφτασαν ακόμη δύο βάρκες με 11 και 10 άτομα.

Εκτός από την Κω το πρωί αφίχθησαν στο Φαρμακονήσι άλλοι 40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν επίσης στο νησί της Σύμης όπου έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φθάνει τα 500 άτομα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία τους και οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκηνώσει σε χώρους πέριξ του αστυνομικού τμήματος και του λιμεναρχείου του νησιού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ