Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μαζικές εξώσεις λόγω Airbnb και «χρυσής βίζας»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαζικές εξώσεις λόγω Airbnb και «χρυσής βίζας»

Για «μαζικές εξώσεις» ενοικιαστών στις οποίες οδηγεί το φαινόμενο Airbnb σε συνδυασμό με κυβερνητικό πλάνο για χορήγηση βίζας σε μη πολίτες της Ε.Ε., έναντι επενδύσεων ύψους 250.000 ευρώ σε ακίνητα, κάνει λόγο η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής «Telegraph».

Ένταξη των κατοικιών στο AirBnB

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι ενοικιαστές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την ένταξη των κατοικιών στο AirBnB.

Επισημαίνεται ότι τα σπίτια αγοράζονται και μετατρέπονται σε κατοικίες Airbnb κυρίως από Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν το «παράθυρο» της «χρυσής βίζας», που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Oπως αναφέρει η «Telegraph», υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα όπου το Airbnb έχει «καταλάβει» από 81% έως 95% των συνολικών ενοικίων, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι κατοικίες που βρίσκονται στην πλατφόρμα αυξήθηκαν από 9.000 σε 129.000.

Αυξήσεις 200 και 300 ευρώ στα ενοίκια

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για αυξήσεις 200 και 300 ευρώ στα ενοίκια περιοχών όπου ανθεί το Airbnb. Oσον αφορά το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας», η «Telegraph» σημειώνει πως τα τελευταία πέντε χρόνια αναζωογόνησε το real estate στην Ελλάδα και η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το πρόγραμμα. Οι βίζες είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη και επιτρέπουν σε επενδυτές που δεν είναι πολίτες της Ε.Ε. να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα, να ταξιδέψουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης και να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν υπηκοότητα της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ