Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Μεγάλος Αδελφός» της εφορίας στους… ανοιχτοχέρηδες του νόμου Κατσέλη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Μεγάλος Αδελφός» της εφορίας στους… ανοιχτοχέρηδες του νόμου Κατσέλη

Ο «Μεγάλος Αδελφός» μπάινει σε εφορία αλλά και τράπεζες. Και αυτό διότι ετοιμάζεται εφαρμογή που θα διασταυρώνει την περιουσιακή κατάσταση των δανειοληπτών, οι οποίοι έχουν υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη και οι οποίοι, ενώ έχουν χρήματα, δεν πληρώνουν τα δάνειά τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, πρόκειται για εκείνους που «κρύβονται» μέσα από τον Νόμο Κατσέλη, περιμένοντας μέχρι και το 2028 να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους και με αυτό τον τρόπο δεν πληρώνουν ούτε φράγκο από τα δάνεια που χρωστούν για τα σπίτια που έχουν πάρει».

«Έτσι, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, θα συλλεχθούν όλα τα φορολογικά στοιχεία (δηλαδή και οι καταθέσεις σε τράπεζες, τα πραγματικά εισοδήματα, η κινητή και η ακίνητη περιουσία), το ασφαλιστικό προφίλ του ασφαλισμένου δηλαδή πόσα χρόνια εργάζεται, τι μισθό παίρνει κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να τα βλέπουν οι τράπεζες με ένα κλικ μόνο του ΑΦΜ».

Στη συνέχεια εάν προκύπτει ότι υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, θα ακολουθούν νομικές διαδικασίες μέσω του ειρηνοδικείου και θα ζητείται η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ