Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Με βεβαίωση συνεχίζουν να οδηγούν οι άνω των 74 ετών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με βεβαίωση συνεχίζουν να οδηγούν οι άνω των 74 ετών

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ουρές από νέους, που περίμεναν σχεδόν επτά μήνες για να δώσουν τις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης, αλλά και τους πάμπολλους ηλικιωμένους, που ανέμεναν το ίδιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να κριθούν για την ανανέωση της άδειάς τους, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, έκανε αυτό που θεωρούσε καλύτερο: έβαλε όλους τους ηλικιωμένους στο ίδιο καζάνι.

Ο Υπουργός Μεταφορών παρέτεινε την ισχύ της άδειας οδήγησης για οδηγούς άνω των 74 ετών μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, με μια τροπολογία σε ειδικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία ισχύει για όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1η Απριλίου του 2019 ή θα υποβάλλουν ως την 31η Ιουλίου και προβλέπει τη χορήγηση βεβαίωσης, στην οποία θα αναγράφεται η παράταση ισχύος.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας των αλλαγών στις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης, γινόταν απεργία διαρκείας και δεν υπήρχε δυνατότητα εξέτασης των υποψηφίων. Την ίδια στιγμή, σε πολλές Υπηρεσίες Μεταφορών συσσωρευόταν τεράστιος όγκος φακέλων από αιτήματα που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν άμεσα. Έτσι, υπήρχε αδυναμία και στην έκδοση των νέων διπλωμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ