Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Με εντολή Καμμένου εκτός ΑΝΕΛ, Κουντουρά και Κόκκαλης (οι δηλώσεις τους)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με εντολή Καμμένου εκτός ΑΝΕΛ, Κουντουρά και Κόκκαλης (οι δηλώσεις τους)

Με δύο αναρτήσεις στο twitter, o πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διέγραψε από την ΚΟ του κόμματος, τόσο την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά όσο και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, για τις δηλώσεις τους περί στήριξης της κυβέρνησης.

Ο κύριος Καμμένος έγραψε για τα δύο στελέχη:

«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για την υπουργό Τουρισμού.

«Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» έγραψε στο twitter για τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά:

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας”.

Ο Β. Κόκκαλης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ:

“Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων”, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε μια έντιμη και ξεκάθαρη συνεργασία, είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουμε μια διαφωνία για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχω πει ότι δεν θα την ψηφίσω, τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει σε δήλωσή του ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση:

Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας. Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία. Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο. Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια. Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης. Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ