Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Με τη διαδικασία του επείγοντος το Ν/Σ για την κυβερνησιμότητα της Τ.Α. και το πανεπιστημιακό άσυλο – Αντιρρήσεις από την αντιπολίτευση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με τη διαδικασία του επείγοντος το Ν/Σ για την κυβερνησιμότητα της Τ.Α. και το πανεπιστημιακό άσυλο – Αντιρρήσεις από την αντιπολίτευση

Με τη διαδικασία του επείγοντος θα εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις επείγουσες διατάξεις. Στόχος είναι Δευτέρα και Τρίτη να γίνει η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή και την Τετάρτη, αν χρειαστεί και Πέμπτη, να γίνει η συζήτησή στην Ολομέλεια. Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα αρχίσει στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος με στόχο να ψηφιστεί την Τρίτη.

Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου συνάντησε αντιρρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Αντιρρήσεις για το ότι το διϋπουργικό νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις άλλες διατάξεις θα εισαχθεί προς συζήτηση και επεξεργασία με τη διαδικασία του επείγοντος, εξέφρασε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν ακολουθούνται έτσι οι κανόνες καλής νομοθέτησης για τους οποίους μιλάει η κυβέρνηση. Αυτό είναι κακή νομοθέτηση και νομοσχέδια προωθούνται με τέτοιες διαδικασίες, για λόγους δημόσιας εικόνας της κυβέρνησης η οποία δεν έχει όμως καμία σχέση με την ουσία», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε και στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που εισήχθη προς συζήτηση και επεξεργασία στην επιτροπή χωρίς να συνοδεύεται από την έκθεση δημόσιας διαβούλευσης, χωρίς να έχει περάσει από την ΚΕΝΕ.

Αντιπολίτευση

Αντιρρήσεις για το χαρακτήρα του επείγοντος διατύπωσαν στη Διάσκεψη των Προέδρων και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Δευτέρα 5.8.2019, ώρα 14.00 εισάγεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και την Τρίτη 6.8.2019 και ώρα 18.00.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για το διϋπουργικό νομοσχέδιο (κυβερνησιμότητα ΟΤΑ, πανεπιστημιακό άσυλο κλπ). Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 7.8.2019 ώρα 10.00 και εφόσον χρειαστεί, θα συζητηθεί και την Πέμπτη 8.8.2019, ώρα 10.00.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ