Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Με sms θα ειδοποιούνται οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία ότι… χώρισαν!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με sms θα ειδοποιούνται οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία ότι… χώρισαν!

Από το κινητό τους, θα μπορούν πλέον να πληροφορούνται ο γυναίκες στη Σαουδική Αραβία αν είναι ακόμη… παντρεμένες ή αν  ο σύζυγός τους αποφάσισε να βάλει τέλος στο γάμο τους.  Έτσι, μετά το δικαίωμα στην οδήγηση, αναγνωρίστηκε στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, αναγνωρίστηκε και το δικαίωμα τους να γνωρίζουν   ότι …χώρισαν, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν καν αυτή τη δυνατότητα!

Τα δικαστήρια θα ενημερώνουν με μήνυμα

Το δύσκολο έργο της ενημέρωσης περί του διαζυγίου, θα αναλάβουν στο εξής τα δικαστήρια της Σαουδικής Αραβίας που θα πρέπει να ειδοποιούν τις γυναίκες με γραπτό μήνυμα ( sms) πως ο σύζυγός τους όχι μόνο τις εγκατέλειψε αλλά αποφάσισε οριστικά να ζήσει μακριά τους, ανεξάρτητα μάλιστα αν είχαν αποκτήσει μαζί παιδιά.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή, τα δικαστήρια υποχρεούνται να κοινοποιούν την απόφαση για το διαζύγιο με  sms και στην άλλη πλευρά, τη γυναίκα δηλ. που μέχρι σήμερα έπεφτε από τα σύννεφα μόλις μάθαινε πως ο σύζυγός της είχε ήδη δημιουργήσει και άλλη οικογένεια.

Τέλος στα «μυστικά διαζύγια»

 «Το νέο μέτρο θα θέσει τέλος στα αποκαλούμενα μυστικά διαζύγια όπου οι άνδρες διαλύουν το γάμο χωρίς όμως να λένε τίποτα στη σύζυγό τους», τονίζουν δικηγόροι από τη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει το BBC.

Με ένα διαζύγιο «φάντασμα» όμως οι γυναίκες έχαναν το δικαίωμα της διατροφής που δικαιούνταν, ενώ έμπαιναν σε μακρόχρονες και δαπανηρές δικαστικές μάχες διεκδικήσεων.

Τώρα πια, εκτιμάται ότι θα μπορούν να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις των γυναικών για διατροφή εφόσον έχει εκδοθεί το διαζύγιο.

53.600 διαζύγια το 2017

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι υπήρχαν πάνω από 53.600 καταγεγραμμένα διαζύγια το 2017.

Το σύμπλεγμα των απαγορεύσεων 

Παρότι πρόσφατα επιτράπηκε επίσης στις  γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να οδηγούν και να εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους,  εξακολουθεί να ισχύει για αυτές το «άβατο» σε  υπηρεσίες και δυνατότητες εφόσον δεν έχουν εξασφαλίσει νωρίτερα την άδεια  από τους συζύγους, τους πατέρες ή τους αδελφούς τους, όπως:

  • Υποβολή αίτησης για διαβατήρια
  • Ταξίδι  στο εξωτερικό
  • Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού
  • Έναρξη ορισμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
  • Χειρουργικές επεμβάσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ