Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μια κακοποιημένη μητέρα από το Ιράν είναι η αφορμή να δείξει ανθρωπιά η δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μια κακοποιημένη μητέρα από το Ιράν είναι η αφορμή να δείξει ανθρωπιά η δικαιοσύνη

Είναι μια από τις περιπτώσεις που κινητοποιούν τις ανθρώπινες αξίες. Η κραυγή αγωνίας μιας μητέρας μπορεί να ακουστεί πολύ μακριά, σε κάθε γωνία της χώρας. Πιθανόν και στα ψηλά έδρανα του Αρείου Πάγου που θα κριθεί η τύχη της.

Η ιστορία της έγινε γνωστή και αμέσως διαπρεπείς προσωπικότητες της χώρας, όπως ο συγγραφέας Απ. Δοξιάδης ανέλαβε το – για τον ίδιο- αυτονόητο. Να της δώσει φωνή και αυτή να ακουστεί: “Θέλω να μείνω” είναι η σπαρακτική έκκληση της κακοποιημένης μητέρας που ζητά να μην εκδοθεί στο Ιράν

Η 37χρονη Σαραρέ Κχαντεμί, ζητεί από την ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Δικαιοσύνη  να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της για να γλιτώσει από τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Κακοποίηση

Η 37χρονη μαζί με την 6χρονη κόρη της πέρασαν από τον Έβρο παράνομα στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και συνελήφθησαν με ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε από τις ιρανικές αρχές.  Επί της ουσίας ο “δυνάστης” σύζυγός της την κατηγορεί για αρπαγή ανηλίκου και να εμπλουτίσει το κατηγορητήριο πρόσθεσε ότι η 37χρονη πήρε μέρος σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

“Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν θέλω να επιστρέψω στο Ιράν. Αν επιστρέψω θα με σκοτώσουν”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Σ. Κχαντεμί. “Δεν φοβάμαι για μένα, αλλά το παιδί μου. Αν με σκοτώσουν, τι θα απογίνει το παιδί μου;”.

“Στο Ιράν η κυβέρνηση είναι πολύ κακή. Πρώτα, φυλακή και μετά θάνατο! Θα με συλλάβει η αστυνομία και θα με σκοτώσει. Ο άνδρας μου θέλει να παντρέψει την κόρη μου έως ότου κλείσει τα 9! Ο άνδρας μου την χτυπούσε. Την τραυμάτισε στο κεφάλι μια φορά που την χτύπησε”.

Τι έζησε

Η γυναίκα, στην ανδροκρατούμενη χώρα με το θεοκρατικό καθεστώς, ζούσε έναν εφιάλτη, από αυτόν που τόσες γυναίκες βιώνουν καθημερινά στον κόσμο: βία παντός τύπου από έναν σύζυγο και πατέρα-αφέντη, προσβολές, ξυλοδαρμούς αυτή και το κοριτσάκι τους η Diana. Και το αποκορύφωμα ήταν αντί να καταδικασθεί ο σύζυγός της για αυτή τη βαρβαρότητα απέναντι στη γυναίκα και στο παιδί του, καταδικάσθηκε η ίδια σε 60 βουρδουλιές για ανάρμοστη συμπεριφορά!

Επιπλέον ο σύζυγος απαίτησε να του δώσει το παιδί, τη Diana και να μην το ξαναδεί ποτέ στη ζωή της, μια που θα πάντρευε το κοριτσάκι στα 9 του χρόνια. Διαφορετικά, απείλησε ότι θα την καταγγείλει για αντικαθεστωτική δράση, που σημαίνει καταδίκη σε θάνατο.

Η Σαραρέ, όμως, οραματιζόταν κάτι πιο όμορφο γι΄αυτήν και το κοριτσάκι της. Έτσι, χωρίς να διστάσει, πήρε το κοριτσάκι της και ήρθε στην Ελλάδα για να σώσει δυο ζωές. Ωστόσο, με το ένταλμα της Ιντερπόλ, η Κχαντεμί και η κόρη της κρατούνται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Την Τρίτη

Την ερχόμενη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, δικάζεται στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της έκδοσής της. Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η έκδοσή της και τώρα η 37χρονη ελπίζει σε μια διαφορετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο. Τυχόν έκδοση σημαίνει την βέβαιη δική της καταδίκη σε θάνατο, λόγω και της καταγγελίας που εκκρεμεί στο Ιράν για αντικαθεστωτική δράση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ