Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μποναμάς Χριστουγέννων 6,5 εκατ. ευρώ στα κόμματα ενώ είναι ανοικτός ο φάκελος για τα δάνεια τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μποναμάς Χριστουγέννων 6,5 εκατ. ευρώ στα κόμματα ενώ είναι ανοικτός ο φάκελος για τα δάνεια τους

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξανδρου Χαρίτση, χορηγήθηκαν στα κόμματα και στους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, κρατική χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, έχει ανοίξει και πάλι ο φάκελος για τα δάνεια των κομμάτων με αφορμή την κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων να εξετασθούν για τις δανειοδοτήσεις της προηγούμενης δεκαετίας τραπεζικά στελέχη που υπέγραψαν τότε τα δάνεια, και όσοι ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομικά των κομμάτων.

Τα δάνεια για τα οποία καλούνται στελέχη της πρώην Αγροτικής Τράπεζας αλλά και της Εθνικής Τράπεζας, αφορούν κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και λιγότερο το ΚΚΕ, το οποίο διαθέτει μικρό δανεισμό, ενώ δανεισμό διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν περιλαμβάνεται στα κόμματα που ελέγχονται, καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι επισφαλείς οι δανειοδοτήσεις του.

Συνολικά, το ποσό δανεισμού των κομμάτων υπερβαίνει τα 270 εκατ. ευρώ.

Πώς μοιράστηκε η κρατική επιχορήγηση:

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών με την υπ’ αριθμ. 63245/2018 απόφασή του διένειμε στα κόμματα την τακτική κρατική  χρηματοδότηση ύψους 5.416.666,66 ευρώ και την κρατική  χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους ύψους 1.083.333,34 ευρώ στα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, για το έτος 2018, το συνολικό ύψος της οποίας ανέρχεται στα  6.500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ