Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μόνος του σε κελί των γυναικείων φυλακών, που κρατούνταν η 17Ν,  ο Γιάννος Παπαντωνίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μόνος του σε κελί των γυναικείων φυλακών, που κρατούνταν η 17Ν,  ο Γιάννος Παπαντωνίου

Στο ειδικό παράρτημα των γυναικείων, τα αποκαλούμενα υπόγεια κελιά , που είχαν κατασκευαστεί για να κρατούνται οι καταδικασθέντες ως μέλη της 17Ν, κρατείται πλέον ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο κατηγορούμενος για «μίζα» σε υπόθεση των εξοπλιστικών πρώην υπουργός, θα βρίσκεται μόνος στο κελί ενώ στην πτέρυγα υπάρχουν ακόμα 5-6 κρατούμενοι, ειδικής κατηγορίας, με την έννοια πως η περίπτωση τους χρίζει προστασίας και έχει δυσκολίες συνάθροισης με πολλούς κρατούμενους. Η επιλογή δηλαδή έχει περισσότερο να κάνει με λόγους ασφαλείας.

Η σύζυγός του  Σταυρούλα Κουράκου κρατείται στην πτέρυγα των γυναικών και μοιράζεται το κελί της με άλλες κρατούμενες.

Οι λόγοι

Η προφυλάκιση των δυο αποφασίστηκε από τις ανακριτικές αρχές καθώς κρίθηκαν ύποπτοι φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Το ζεύγος Παπαντωνίου μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να κρατηθούν προσωρινά πέρασε το βράδυ στον μεταγωγών και το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό με κλούβα της αστυνομίας.

Κι όλα αυτά ενώ στο προηγούμενο διάστημα, πριν του ανακοινωθεί η προφυλάκιση ,  ο κ.Παπαντωνίου έδειχνε σίγουρος για το αποτέλεσμα, πως δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ