Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Νέα απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, κρίνει πως ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Στην… επανάληψη φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου. Για ακόμα μία φορά το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από το κακούργημα ψευδούς βεβαίωσης.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που το δικαστικό συμβούλιο -κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση- εξέδωσε βούλευμα με το οποίο αποφασίζει να εκδικαστεί η υπόθεση. Αντίθετα, κρίνει πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα που του έχει αποδοθεί εδώ και χρόνια, σε μία δικογραφία που «πηγαινοέρχεται» ασταμάτητα από το Εφετείο στον Άρειο Πάγο και πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία κρίση του συμβουλίου Εφετών ήρθε σε αντίθεση με την εισήγηση του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος ζητούσε ο Ανδρέας Γεωργίου να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ωστόσο, οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την επίμαχη πρόταση, κρίνοντας πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα. Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής είχε υποστηρίξει μέσω των συνηγόρων του, πως δεν είχαν ληφθεί υπόψη σημαντικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και έγγραφο της Eurostat που επιβεβαιώνει ότι τα επίμαχα στοιχεία για το 2009 ελήφθησαν και υπολογίστηκαν με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως συμβαίνει και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι για τη δικογραφία, που στηρίζεται στις καταγγελίες των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νικ. Λογοθέτη, για τον τρόπο που είχε υπολογιστεί το έλλειμμα του 2009, έχουν ήδη εκδοθεί δύο βουλεύματα, με τα οποία το αρμόδιο συμβούλιο καταλήγει πάντα στην απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου. Αντίστοιχες είναι και οι αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, που έχουν σαν αποτέλεσμα συνεχώς η υπόθεση να επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο και ουσιαστικά να βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ