Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νέα εβδομάδα ξεκινά με 794 πλειστηριασμούς προ των πυλών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα εβδομάδα ξεκινά με 794 πλειστηριασμούς προ των πυλών

Η επικαιρότητα μπορεί να «τρέχει» πίσω από άλλα γεγονότα, όμως το καυτό θέμα των πλειστηριασμών είναι δυστυχώς επίκαιρο. Και αυτό διότι για αυτή την εβδομάδα, έχουν προγραμματιστεί 794!

Η Λαική Ενότητα καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και στις 10 για τις 10 το πρωί έξω από συμβολαιογραφεία που εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες

Ολόκληρο το κάλεσμα της ΛΑΕ είναι το παρακάτω:

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να προασπίσουμε πρώτες κατοικίες και λαϊκές περιουσίες από πλειστηριασμούς. 

Και αυτή την εβδομάδα, με την «υπογραφή» της κυβέρνησης πραγματοποιούνται 794 πλειστηριασμοί. Στο «σφυρί» βγαίνουν και 15 πρώτες κατοικίες λαϊκών οικογενειών. Όλες και όλοι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, στις 10 το πρωί, στην Αθήνα (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής) και από εκεί σε διαμαρτυρίες έξω από συμβολαιογραφεία που εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες

Κάθε εβδομάδα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθεί να τρομοκρατήσει με παραπομπή σε δίκη αγωνιστών για τη δράση τους, με πλέον ενδεικτικό παράδειγμα την κλήση σε απολογία, για δεύτερη φορά μάλιστα, του Γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγ. Λαφαζάνη. Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την στήριξη των άλλων μνημονιακών κομμάτων της Βουλής, είναι να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κάθε μήνα από τράπεζες και τώρα και από funds, που εκτός από την πρόθεση τους να ξεσπιτώσουν το λαό, προχωρούν και σε μηνύσεις κατά αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι κινηματικές δράσεις και η γενική κατακραυγή έχει φέρει και νίκες. Αρκετές πρώτες κατοικίες δεν έχουν βγει στο σφυρί ή έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί τους ή οι πλειστηριασμοί έχουν κηρυχθεί άγονοι.

Δεκάδες αποφάσεις μαζικών φορέων και Δημοτικών Συμβουλίων απαιτούν να σταματήσει η αρπαγή των σπιτιών από τις τράπεζες. Η λαϊκή κατακραυγή δυναμώνει.

Μαζί με τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους, που κινδυνεύουν να χάσουν συμπολίτες μας, έχουμε και την απαράδεκτη και εκβιαστική πολιτική των εταιριών ενέργειας, όπως η ΔΕΗ, που κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής δίωξη των αγωνιστών.
  • Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία
  • Πρόσβαση σε όλους στα κοινωνικά αγαθά, όπως στο ρεύμα και το νερό
  • Να καταργηθούν τώρα οι Ιδιώνυμες αυταρχικές ρυθμίσεις όσων διαμαρτύρονται ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • Η αρπαγή πρώτων κατοικιών και μικρών περιουσιών δεν θα περάσει.
  • Το κίνημα αναπτύσσεται και ισχυροποιείται.

Το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ