Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νέες ποινές φυλάκισης στους τρεις έγκλειστους της Κασσαβέτειας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέες ποινές φυλάκισης στους τρεις έγκλειστους της Κασσαβέτειας

Τη θέση τους επιβάρυναν παρατείνοντας τον χρόνο φυλάκισής τους τρεις έγκλειστοι στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, οι οποίοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, όταν τους ανακοινώθηκε πειθαρχική ποινή μεταγωγής σε άλλες φυλακές, επειδή εντοπίστηκαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού προχώρησαν στη σύλληψη των τριών κρατουμένων, δύο αδέρφια ηλικίας 18 και 20 ετών και ενός ακόμη 20χρονου, που εκτίουν ποινές φυλάκισης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Τα δύο αδέρφια και ο 20χρονος προκάλεσαν ένταση στην πτέρυγα των ανήλικων στις αγροτικές φυλακές, σπάζοντας τζάμια, καταστρέφοντας πυροσβεστήρες και καταστρέφοντας τα καρτοτηλέφωνα.

Χθες, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για φθορά ξένης περιουσίας και απειλή εναντίον αρχιφύλακα των φυλακών ότι θα βάλουν φωτιά. Ενώπιον του Δικαστηρίου υποστήριξαν ότι νευρίασαν που θα τους έδιωχναν από τις φυλακές και ξέσπασαν.

Όπως είναι γνωστό, το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Κασσαβέτειας που είχε συνεδριάσει, αποφάσισε την επιβολή της ποινής μετάταξης καθώς οι τρεις κρατούμενοι κατελήφθησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο σωφρονιστικού υπαλλήλου να καπνίζουν χασίς εντός των φυλακών, όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα της φθοράς και της απειλής 8 μηνών σε κάθε ένα από τα δύο αδέρφια, στον 18χρονο με αναστολή και στον 20χρονο μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ στον τρίτο δράστη, επίσης 20 ετών επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάζοντάς τον για το αδίκημα της απειλής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ