Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Νέο σκάνδαλο στο Facebook: Διέρρευσαν (ξανά) 8.000.000 κωδικοί ασφαλείας!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο σκάνδαλο στο Facebook: Διέρρευσαν (ξανά) 8.000.000 κωδικοί ασφαλείας!

Στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Facebook, καθώς ο διαδικτυακός κολοσσός παραδέχθηκε ότι οι κωδικοί ασφαλείας τουλάχιστον 8.000.000 χρηστών της εφαρμογής Facebook Lite (της ελαφριάς έκδοσης του Facebook που οι χρήστες κατεβάζουν ως πιο ελαφριά στο tablet ή στο κινητό τους) έμειναν απροστάτευτoι.

Από το «κενό ασφαλείας» επηρεάστηκαν επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, χρήστες του κανονικού Facebook καθώς και οι χρήστες του Instagram. Αυτό είναι το τρίτο μεγάλο «σκάνδαλο» που σχετίζεται με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που ξεσπά σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ένα ακόμη κενό ασφαλείας είχε «ξεγυμνώσει» περίπου 50.000.000 χρήστες του Facebook. Νωρίτερα, στις αρχές του 2018 όλη η ανθρωπότητα παρακολούθησε με τρόμο το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Tο σφάλμα στην αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης των χρηστών του Facebook χωρίς κωδικοποίηση (encryption), τα οποία αποθηκεύτηκαν ως απλό κείμενο σε σέρβερ της εταιρείας συνέβη τον Ιανουάριο του 2019 και ουσιαστικά κατέστησε τα στοιχεία πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών προσβάσιμα στους 20.000 υπαλλήλους του «γίγαντα» των social media.

Σε ανακοίνωσή του, το Facebook τόνισε ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι κάποιος απέκτησε αθέμιτη πρόσβαση στα ευαίσθητα αυτά δεδομένα και σημείωσε ότι θα ενημερώσει όλους τους χρήστες της πλατφόρμας που έχουν επηρεαστεί από το νέο αυτό «κενό ασφαλείας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ