Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ν. Καντερές: Ο καιρός ψηφίζει “ναι” για τις κάλπες της Κυριακής (εκτός από την Μακεδονία)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν. Καντερές: Ο καιρός ψηφίζει “ναι” για τις κάλπες της Κυριακής (εκτός από την Μακεδονία)

«Ο καιρός ψηφίζει “ναι” στη συμμετοχή του λαού στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, για τις περιφέρειες και τους δήμους. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν θα αποτελέσουν κανένα εμπόδιο», είπε στο newsit ο γνωστός μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές.

Και συνεχίζει: «Βέβαια, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος. Θα έχουμε, βασικά το μεσημέρι και το απόγευμα, τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και λιγότερο στην Θεσσαλία και στη Θράκη και με κάποια μικρή πιθανότητα, στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου».

Ο κ. Καντερές αναφερόμενος ειδικά στην Κυριακή των εκλογών τονίζει: «Γενικά, ο καιρός δεν θα έχει προβλήματα την Κυριακή. Ειδικά για τη νησιωτική Ελλάδα δεν μιλάμε καθόλου, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επειδή, επαναλαμβάνω, στην Ήπειρο και στη Μακεδονία και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, θα έχουμε τοπικά φαινόμενα, προτείνω στους κατοίκους εκείνης της περιοχής να πάνε να ψηφίσουν πριν το μεσημέρι νωρίς, νωρίς, οπότε η αστάθεια θα είναι περιορισμένη. Όσον αφορά στις θάλασσες, τα μποφόρ θα είναι λίγα για όσους πρόκειται να μετακινηθούν και για εκείνους που πρόκειται να ταξιδέψουν στα χωριά τους, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τη Μακεδονία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται για αύριο Κυριακή (02-06-2019) από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα από το βραδύ θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και βαθμιαία από τη νύχτα στη Μακεδονία.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ