Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ν. Παρασκευόπουλος: Εργόσημο για τους περιστασιακά απασχολούμενους μουσικούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν. Παρασκευόπουλος: Εργόσημο για τους περιστασιακά απασχολούμενους μουσικούς

«Μετά και την κατάργηση του αδικήματος της επαιτείας, μια νέα πρωτοβουλία κατοχυρώνει την ασφάλιση και την εργασιακή αξιοπρέπεια των μουσικών – καλλιτεχνών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος, και συνεχίζει:

«Είναι γνωστό ότι ο κλάδος των περιστασιακά απασχολούμενων  μουσικών – καλλιτεχνών αντιμετωπίζει συνθήκες αβεβαιότητας και αδιαφάνειας στην εργασία του και στερείται κοινωνικής ασφάλισης.

Ο νόμος του Υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις που ψηφίστηκε σήμερα, ενσωματώνει σχετική ρύθμιση μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο  βουλευτής Νικ. Παρασκευόπουλος και αφορά απασχολούμενους ως τραγουδιστές, μουσικούς, ηχολήπτες, χειριστές μηχανημάτων αναπαραγωγής μουσικής, DJ κ.λπ., οι οποίοι παρέχουν περιστασιακά τις υπηρεσίες τους σε ιδιώτες, πχ. σε δεξιώσεις γάμων, βαπτίσεων και συνάπτουν προφορικές συμφωνίες.

Προβλέπεται πλέον για τους περιστασιακά απασχολούμενους στη μουσική κάλυψη ιδιωτικών εκδηλώσεων με την υπαγωγή τους στο άρθρου 20 ν. 3863/2010, η αμοιβή θα καταβάλλεται  με την έκδοση εργοσήμου και ταυτόχρονα θα γίνεται και η παρακράτηση των αντίστοιχων ασφαλιστικών τους εισφορών.

Επειδή το δικαίωμα στην εργασία και στην κοινωνική ασφάλιση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, με τη συγκεκριμένη τροπολογία, οι περιστασιακά απασχολούμενοι στη μουσική κάλυψη ιδιωτικών εκδηλώσεων και συνεστιάσεων δεν θα στερούνται των ασφαλιστικών ενσήμων που τους αναλογούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ