Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι για την άδεια στον Κουφοντίνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι για την άδεια στον Κουφοντίνα

Η άδεια στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ξεσηκώσει νέα θύελλα αντιδράσεων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, διαμαρτύρονται και οι Τούρκοι, εγείροντας θέμα Δικαιοσύνης, αν και στη γειτονική χώρα είναι γνωστό ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί υπό τις εντολές του Ερντογάν και κατά παραγγελία του φυλακίζονται άνθρωποι που απλά επέκριναν ή στηλίτευσαν το καθεστώς.

«Καταδικάζουμε το ότι οι ελληνικές Αρχές για ακόμα μία φορά έδωσαν άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ένα καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν. Επαναλαμβάνουμε ότι η απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή Τούρκων διπλωματών δεν σέβεται τη μνήμη τους και τις οικογένειές τους. Αυτό αποτελεί επίσης μια μη αποδεκτή πράξη, ασυμβίβαστη με την ιδέα της δικαιοσύνης και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προκλητικός ο Πολάκης

Η νέα άδεια στον Κουφοντίνα, πάντως, συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη και βεβαίως να πυροδοτεί κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο facebook τόσο για την άδεια στον τρομοκράτη της 17Ν όσο και για την έκρηξη στον Aγιο Διονύσιο, επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας πως “οι ειδήσεις αυτές παρουσιάζονται για να πουλάνε τρόμο και για να βγάλουν τον Κυριάκο. Πάλι θα την ξαναπιείτε την πορτοκαλάδα. Το καλό δεν κρύβεται» κατέληξε.

Από την πλευρά της Ν.Δ., ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την αρμόδια υπουργό Προστασίας του Πολίτη «που ένα 24ωρο μετά το χτύπημα στον Αγιο Διονύσιο δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ