Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Οι Κινέζοι παρακολουθούν τα κινητά των τουριστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι Κινέζοι παρακολουθούν τα κινητά των τουριστών

Η κινεζική συνοριακή αστυνομία εγκαθιστά κρυφά εφαρμογές παρακολούθησης στα τηλέφωνα τουριστών, «κατεβάζοντας»  προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα, στο πλαίσιο εντατικής κυβερνητικής έρευνας στην μεθοριακή περιοχή Σιντζιάνγκ.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο βρετανικός Guardian, οι δημοσιογράφοι του οποίου πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από την γερμανική Süddeutsche Zeitung και τους New York Times των ΗΠΑ.

Ελευθερίες  του τοπικού μουσουλμανικού πληθυσμού

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, η κινεζική κυβέρνηση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ελευθερίες  του τοπικού μουσουλμανικού πληθυσμού που κατοικεί στην επαρχία, εγκαθιστώντας σε δρόμους και τεμένη κάμερες αναγνώρισης προσώπων και αναγκάζοντας τους κατοίκους να κατεβάζουν εφαρμογές που ελέγχουν τα τηλέφωνά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Guardian, οι ταξιδιώτες που επιχειρούν να εισέλθουν στην κινεζική επαρχία από το γειτονικό Κιργιζιστάν, στοχοποιούνται από τις αρχές. Οι συνοριοφύλακες παίρνουν τα τηλέφωνά τους και εγκαθιστούν κρυφά μια εφαρμογή που εξάγει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα και τις επαφές τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ίδια τη συσκευή.

Οι τουρίστες καταγγέλλουν ότι οι αρχές δεν τους ενημερώνουν εκ των προτέρων για την εγκατάσταση του λογισμικού στα κινητά τους ούτε φυσικά ότι τους υποκλέπτουν τα δεδομένα τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ