Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Οι τροπολογίες Κόρμπιν για το Brexit φέρνουν δημοψήφισμα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι τροπολογίες Κόρμπιν για το Brexit φέρνουν δημοψήφισμα

Έντονες επικρίσεις δέχθηκε χθες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και τους επικεφαλής επιχειρηματικών φορέων μετά την παρουσίαση του υποτιθέμενου εναλλακτικού σχεδίου της για το Brexit, το οποίο όμως είναι πανομοιότυπο με το απορριφθέν από το Κοινοβούλιο σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έξι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νέο σχέδιο με πιο χαρακτηριστικές αυτή της Ιβέτ Κούπερ των Εργατικών και του Τζέρεμι Κόρμπιν, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν σημαντική υποστήριξη από το Κοινοβούλιο.

Η πρόταση που κατέθεσε ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει στους βουλευτές τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ψηφίσουν εναλλακτικά σχέδια από τη συμφωνία της Μέι, όπως η διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ υποστήριξε ένθερμα χθες το σχέδιο της Μέι, χαρακτηρίζοντάς το «τη δημοφιλέστερη διαθέσιμη επιλογή», ενώ τόνισε ότι η Βρετανία εξακολουθεί να επεξεργάζεται τι θα ζητήσει από την Ε.Ε. προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο της εξόδου δίχως συμφωνία.

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμούσε μιλώντας στο CNBC ότι το Brexit δημιουργεί αβεβαιότητα για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και μια έξοδος χωρίς συμφωνία είναι «προφανώς το χειρότερο σενάριο», ενώ η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ δήλωσε απογοητευμένη από το plan B της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ