Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ουάσινγκτον προς Άγκυρα: Να επαναλειτουργήσει η σχολή της Χάλκης!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ουάσινγκτον προς Άγκυρα: Να επαναλειτουργήσει η σχολή της Χάλκης!

Μέσω της ετήσιας έκθεσης, οι ΗΠΑ στέλνουν διπλό μήνυμα προς την Άγκυρα για να λειτουργήσει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το 2018, τόσο ο Αμερικανός υπ. Εξωτερικών Μάικ Πομπέο όσο και ο αρμόδιος πρεσβευτής των ΗΠΑ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ, μίλησαν για το θέμα της Χάλκης.

Οι εν λόγω αναφορές έγιναν στην εισαγωγική τους τοποθέτηση, η οποία συνοψίζει την οπτική της Ουάσινγκτον για τα βασικότερα προβλήματα και παρατηρήσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Την καλούμε να επιτρέψει την επαναλειτουργία της

«Παροτρύνουμε την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κοντά στην Κωνσταντινούπολη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπράουνμπακ είπε ότι «στην Τουρκία, η Κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν συνεχίζει να κρατάει κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Την καλούμε να επιτρέψει την επαναλειτουργία της».

Παράλληλα, ο Μάικ Πομπέο αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της φυλάκισης Αμερικανών πολιτών στην Τουρκία, λέγοντας ότι με την ισχυρή παρότρυνση του προέδρου Τραμπ, η Ουάσινγκτον κατάφερε να απελευθερώσει τον πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είχε καταδικαστεί αδίκως λόγω της πίστης του.

Σχετικά με το επίπεδο των θρησκευτικών ελευθεριών, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τις «λάμψεις προόδου» που έχουν εμφανιστεί. Όμως, έσπευσε να τονίσει πως είναι απαραίτητο να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα, καθώς το 2018 δεν ήταν ένα ιδανικό έτος.

πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ