Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσημα τρομοκράτες τον στρατό του Ιράν!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσημα τρομοκράτες τον στρατό του Ιράν!

Το είπε και το έκανε! Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ ενέταξαν επίσημα τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον κατάλογο των ξένων «τρομοκρατικών» οργανώσεων, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει επισήμως τρομοκρατική οργάνωση τον στρατό άλλης χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης «είναι το πρωταρχικό μέσο της ιρανικής κυβέρνησης για να διευθύνει και να διεξαγάγει την παγκόσμια τρομοκρατική εκστρατεία της», προσθέτοντας ότι αυτό το μέτρο επιτρέπει να αυξηθεί η «πίεση» σε βάρος της Τεχεράνης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Ιράν, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, η οποία μετέδωσε ότι «η απόφαση της Ουάσινγκτον να χαρακτηρίσει το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ξένη τρομοκρατική οργάνωση αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο και είναι παράνομη».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ με μια ανάρτησή του στο twitter ανακοίνωνε την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ