Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πάνω από 10.000 αιτήσεις υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη το τελευταίο τρίμηνο του 2018

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάνω από 10.000 αιτήσεις υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη το τελευταίο τρίμηνο του 2018

Σε υπερδιπλασισμό οδηγήθηκαν οι αιτήσεις υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη το τελευταίο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του νέου έτους, εξαιτίας των υψηλών ορίων για την προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα και τα οποία ξεκινούν από τις 120.000 και φθάνουν έως και τις 280.000 ευρώ.

Το γεγονός μάλιστα ότι δόθηκε παράταση ισχύος μέχρι τον Φεβρουάριο αναμένεται να τροφοδοτήσει νε νέου τις αυξητικές τάσεις, κι ενώ θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης, θεσμών και τραπεζών για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα ισχύσει μετά την παράταση.

Αριθμοί

Ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα ισχύσει μετά την εκπνοή της παράτασης. είναι το γεγονός ότι οι αιτήσεις ένταξης στον νόμο διπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2018, καθώς χιλιάδες ήταν αυτοί που προσέφυγαν τους τελευταίους μήνες του έτους, σε μια προσπάθεια να προλάβουν να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα ειρηνοδικεία, οι νέες αιτήσεις για ένταξη στον νόμο Κατσέλη ήταν 5.340 το τρίτο τρίμηνο του 2018 και σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν, υπό την απειλή εκπνοής της προστασίας, η οποία τελικά παρατάθηκε για ακόμη ένα δίμηνο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ