Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παράτυποι μετανάστες δούλευαν στο περίφημο γήπεδο γκολφ στο New Jersey του Τράμπ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παράτυποι μετανάστες δούλευαν στο περίφημο γήπεδο γκολφ στο New Jersey του Τράμπ!

Παράτυποι μετανάστες χωρίς χαρτιά, όπως φαίνεται, σέρβιραν τον Ντόναλντ Τραμπ στο γάμο της κόρης του, Ιβάνκας , τον Οκτώβριο του 2009  ο οποίος τελέστηκε στο περίφημο κτήμα  των 520 στρεμμάτων, στην καρδιά της κομητείας Somerset County, στο New Jersey.

To πολυτελές ακίνητο, στο οποίο  βρίσκεται το κλαμπ του γνωστού γηπέδου γκολφ του Ιδρύματος Τράμπ, ήταν ο αγαπημένος προορισμός του Αμερικανού Προέδρου για τις διακοπές του ενώ τον Αύγουστο του 2017 διέμεινε εκεί όσο χρόνο διήρκεσαν οι ανακαινίσεις στο Λευκό Οίκο.

Σ’ αυτό το ακίνητο «κόσμημα» για τον Ντόναλντ Τράμπ, όπου οργάνωνε την πολιτική του κατά των …μεταναστών, απασχολούνταν 21 μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα νομμοποιητικά έγγραφα. Η «ύπαρξη» τους εκεί δεν  θα είχε αποκαλυφθεί αν δεν απολύονταν!

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία καμαριέρας

Η απόλυση τους ήταν αποτέλεσμα της καταγγελίας που έκανε στους The New York Times, μία καμαριέρα η οποία έστρωνε το κρεβάτι του Αμερικανού Προέδρου , ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι εργαζόμενοι στο κλαμπ, βρίσκονταν στη χώρα παράνομα. Το γεγονός αυτό, όπως είπε, μάλιστα, το γνώριζε ο επόπτης των εργαζομένων. Κάποιοι δε από τους μετανάστες εργάζονταν εκεί περίπου μία δεκαετία.

Άγνοια δηλώνει το Ίδρυμα 

Το Ίδρυμα Τράμπ δήλωσε άγνοια για την απασχόληση παράτυπων μεταναστών, υποστηρίζοντας πως δεν …ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

Η ομάδα των μεταναστών πάντως ζήτησε, την προηγούμενη εβδομάδα,  συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο,  υπό το φόβο του κινδύνου της  της απέλασης. Όπως τονίζουν στην επιστολή τους, θέλουν να του θυμίσουν τη σκληρή δουλειά που έκαναν όλα αυτά χρόνια  γιατί όπως λένε «πιστεύουν πως ο Ντόναλντ Τράμπ έχει καρδιά». Η απάντηση ωστόσο που έλαβαν ήταν πως το αίτημά τους… εξετάζεται.

Η επιστολή των μεταναστών στον Τραμπ

“Ξέρετε ότι είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και ότι δεν είμαστε εγκληματίες ή ήρθαμε να κάνουμε μία ελεύθερη βόλτα στις ΗΠΑ. Πληρώνουμε όλοι τους φόρους μας  και απλά θέλουμε να βρούμε έναν τόπο για μας  και να κάνουμε την Αμερική ακόμα καλύτερη”.

Σύμφωνα με το apnews.com,   πολλοί από τους μετανάστες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι απολύθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, αφού είχαν την ευκαιρία να έχουν όλα αυτά τα χρόνια να αποκτήσουν προσωπική επαφή με τον Ντόναλντ Τραμπ και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ