Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργάτες στα φραουλοχώραφα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργάτες στα φραουλοχώραφα

Παρέμβαση για την υπόθεση των 355 αλλοδαπών, οι οποίοι δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ο καταυλισμός των οποίων κάηκε ολοσχερώς τον περασμένο Ιούνιο, έκανε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας για τις δικές της ενέργειες τη μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, βάσει της οποίας οι 355 αλλοδαποί -κυρίως από Μπαγκλαντές και Πακιστάν-  που δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει από την Εισαγγελία να εξετάσει το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής, καθώς απώλεσαν όλα τους τα έγγραφα λόγω και των άσχημων συνθηκών που επικρατούσαν στον καταυλισμό. Να σημειωθεί, ότι ο Εισαγγελέας σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του Νόμου 4052/2012 έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει τέτοια άδεια.

Η φωτιά είχε εξαπλωθεί τότε πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας τα πρόχειρα καταλύματα που ήταν κατασκευασμένα από σίδερα, καλάμια και νάιλον, ενώ εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν, σημειώθηκαν και εκρήξεις. Συνέπεια της  πυρκαγιάς ήταν να καούν τα έγγραφα των περισσοτέρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ