Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Την παραίτηση του υπέβαλε αργά χθες το βράδυ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας της μη κλήσης του στην σύσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ βασικός στόχος είναι να βγουν στο δρόμο, για την ασφάλεια των πολιτών, όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς», τόνισε η κ. Γεροβασίλη .

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ