Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παρασκευόπουλος: Η θέση του κ. Πολάκη δεν μπορεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη – Το πολύ – πολύ να την πολώσει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρασκευόπουλος: Η θέση του κ. Πολάκη δεν μπορεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη – Το πολύ – πολύ να την πολώσει

“Η Βουλή πήρε ένα υλικό μέσα στο οποίο υπήρχαν κάποια ονόματα και είπε ότι για την υπόθεση αυτή δεν είναι αρμόδια η Βουλή, είναι αρμόδια η Δικαιοσύνη”, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Ερωτηθείς για τις αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και για το εάν βοηθούν την ελληνική Δικαιοσύνη τέτοιου είδους συμπεριφορές, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε:

“Πιθανόν να την πολώνουν κιόλας και να μην βοηθούν. Αλλά αυτό το οποίο καταλαβαίνω είναι ότι ο κ. Πολάκης ο ίδιος είχε μία συμμετοχή στη διαδικασία διερεύνησης παρέχοντας κάποια στοιχεία και αυτή τη συμμετοχή την οποία έχει την υποστηρίζει. Άλλο θέμα είναι όμως το εάν βοηθά ή όχι τη Δικαιοσύνη” και πρόσθεσε:

“Ο κ. Πολάκης ούτε είναι υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε είναι καν νομικός για να παίρνει μία θέση η οποία ως νομική να μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη και να την παρασύρει εδώ ή εκεί. Το πολύ – πολύ να την πολώσει αρνητικά. Εγώ αυτό δεν το βλέπω παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Σε τι επηρεάζεται η εκτέλεση των καθηκόντων του εισαγγελέα από κάτι το οποίο θα πει ένας υπουργός Υγείας; Εγώ δεν θα έκανα αυτές τις δηλώσεις… Αυτού του είδους οι δηλώσεις οι οποίες φαίνονται να εκφράζουν μία άποψη πάνω σε υποθέσεις που είναι εκκρεμείς μπορούν να επηρεάσουν για παράδειγμα εάν γίνουν από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος μπορεί να έχει μία εισήγηση, να έχει μία καθοριστική άποψη για την εξέλιξη των δικαστών”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ