Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Παρατηρητήριο ρατσιστικών εγκλημάτων: Μηνυτήρια αναφορά κατά Εθνικής Λυρικής Σκηνής για διάκριση με βάση το φύλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρατηρητήριο ρατσιστικών εγκλημάτων: Μηνυτήρια αναφορά κατά Εθνικής Λυρικής Σκηνής για διάκριση με βάση το φύλο

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για παραβίαση της αρχής της ισότητας φύλων και διάκριση με βάση το φύλο, κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων , με αφορμή άρθρο του ποινικολόγου Βασίλη Χειρδάρη στο dikastiko.gr

Όπως αναφέρει το παρατηρητήριο «σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για παραβίαση της αρχής της ισότητας φύλων και διάκριση με βάση το φύλο σε πρόσκληση ενδιαφέροντος (εκδόθηκε στις 2 Αυγούστου 2019) στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» για το οποίο “Δικαίωμα συμμετοχής στην ακρόαση έχουν γυναίκες ηλικίας μέχρι 33 ετών και άνδρες ηλικίας μέχρι 35 ετών”  παραβίαση που επισήμανε και αναλύει διεξοδικά ο Βασίλης Χειρδάρης». 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή

Παναγιώτης Δημητράς Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι»

Διάκριση

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει πως με έκπληξη διαπίστωσε ότι στις  2 Αυγούστου 2019 η Εθνική Λυρική Σκηνή εξέδωσε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για ένα ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Οι Νέοι της Όπερας» που προκηρύσσει ακρόαση για νέους μονωδούς.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος περιέχει μεταξύ άλλων και το εξής περιεχόμενο:

«Πρόκειται για πρόγραμμα επιμόρφωσης και προετοιμασίας, το οποίο απευθύνεται σε νέους μονωδούς που έχουν συμπληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα μιας επαγγελματικής πορείας… Δικαίωμα συμμετοχής [1] στην ακρόαση έχουν γυναίκες ηλικίας μέχρι 33 ετών και άνδρες ηλικίας μέχρι 35 ετών κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της ακρόασης. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019 …».

Όπως αναφέρει ο κ. Χειρδάρης:

«Μου έκανε εντύπωση η ηλικιακή διαφοροποίηση στο δικαίωμα συμμετοχής  στο πρόγραμμα επιμόρφωσης μεταξύ γυναικών και ανδρών και μάλιστα με δυσμενέστερους ηλικιακούς όρους για τις γυναίκες. Κοιτάζοντας τα αρχεία του οργανισμού για τα προηγούμενα προγράμματα επιμόρφωσης διαπίστωσα ότι στα δύο προηγούμενα χρόνια (που είδα) δεν υπήρχαν ούτε ηλικιακά όρια ούτε διαφοροποιήσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών! Το προκύπτον συμπέρασμα είναι ότι φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή αποφάσισε διαφοροποίηση λόγω φύλου!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ