Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης από τις Φυλακές Αυλώνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης από τις Φυλακές Αυλώνα

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός δραπέτης από τις Φυλακές Αυλώνα, ο οποίος απέδρασε, μαζί με έναν συγκρατούμενο του, το βράδυ της Δευτέρας. Η σύλληψη του έγινε στην περιοχή της Ομόνοιας.

Πρόκειται για έναν  23χρονο, με ενεργή συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», στην οποία, βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, ηγετικό ρόλο είχε ο βαρυποινίτης Κλοντιάν . Ο 23χρονος μάλιστα έχει πάρει μέρος σε συμπλοκή στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού τον περασμένο Μάρτιο, με απολογισμό ένα νεκρό και επτά τραυματίες

Ο έτερος δραπέτης είναι ένας 21χρονος από την Συρία, ο οποίος εκρατείτο στις φυλακές από τον Μάιο του 2018.

Λίγο μετά τις 21.30 ο ένας εξ αυτών πήδηξε την περίφραξη του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά έγινε αντιληπτός από φρουρό που έκανε εξωτερική περιπολία. Εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, πυροβολώντας στον αέρα…

Ακολούθησε, όμως, κι ένας δεύτερος κρατούμενος, με τον ίδιο τρόπο… Αιφνιδιάζοντας τον φρουρό, του επιτέθηκε με γροθιές και οι δύο κρατούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν μαζί.

Διπλή έρευνα για την απόδραση

Παραγγελία δόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι από τις φυλακές Αυλώνα. Την ίδια στιγμή, έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες το βράδυ απέδρασαν από τις φυλακές Αυλώνα ένας 21χρονος Σύρος, που κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη και ένας 23χρονος Αλβανός, που κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Πως έγινε

Οι κρατούμενοι φέρονται να κατάφεραν να αποδράσουν από την φυλακή περνώντας την περίφραξη από την πλευρά των μαγειρείων του Καταστήματος Κράτησης. Μια αστυνομικός, η οποία εκείνη την ώρα έκανε περιπολία, αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια οι δυο κρατούμενοι φέρονται να την χτύπησαν και αφού την ακινητοποίησαν τράπηκαν σε φυγή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ