Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πιτ Ντόχερτι: Το Brexit είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο για τη μουσική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πιτ Ντόχερτι: Το Brexit είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο για τη μουσική

Ο τραγουδιστής των Libertines, Πιτ Ντόχερτι εξέφρασε την άποψή ότι από το Brexit θα αναδειχθεί ένα «τρελό» νέο κύμα απίστευτων μουσικών ιδεών και ερμηνειών.

Ο Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής, ποιητής και ηθοποιός είπε ότι το Brexit θα είναι «το καλύτερο πράγμα στον κόσμο για τη μουσική» υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε «μια απίστευτη αντίδραση» από τους μουσικούς.

Ο αρχηγός των Libertines, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα με νέα μπάντα, τους «The Puta Madres» πήρε μέρος σε συνέντευξη στο Channel 4 και ρωτήθηκε για τις απόψεις του σχετικά με την επερχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περιγράφοντας ότι έχει «ένα φρικτό άσχημο προαίσθημα» για το τι σημαίνει για τη χώρα, ο Ντόχερτι απάντησε: «Αισθάνομαι σαν το Watership Down (φιλμ κινουμένων σχεδίων) όταν τα λιβάδια αρχίζουν να γίνονται μαύρα, εξαιτίας της προπαγάνδας που μας ταΐζουν για το Brexit».

«Δεν πιστεύω ότι αυτό το μεγάλο βρετανικό έθνος είναι ικανό να το κάνει αυτό στον εαυτό του. Και να καταστρέψει το συγκρότημά μου με αυτή τη διαδικασία, επειδή είμαι ο μοναδικός κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου στη μπάντα» είπε, σύμφωνα με το NME.

Απαντώντας στην ερώτηση αν το Brexit είναι κακή εξέλιξη για τη μουσική βιομηχανία ο τραγουδιστής απάντησε: «Όχι, θα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο για τη μουσική».

Εξηγώντας πως οι πολιτικές συζητήσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο της δημιουργικότητας και θα επηρεάσουν τη σύνθεση μουσικής και τη συγγραφή στίχων ο αρχηγός των Libertines ανέφερε: «Θα δείτε το πιο τρελό νέο κύμα των πιο απίστευτων καλλιτεχνικών δράσεων. Θα δείτε τη διαφορά ανάμεσα στη συγγραφή ενός ποιήματος στη φυλακή και τη συγγραφή ενός ποιήματος σε ένα εξοχικό σπίτι πλάι στη λίμνη. Θα υπάρξει απίστευτη αντίδραση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ