Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο Ρουβίκωνας “ανακατέλαβε” το γραφείο 516 στη Φιλοσοφική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Ρουβίκωνας “ανακατέλαβε” το γραφείο 516 στη Φιλοσοφική

Όπως φαίνεται ο Ρουβίκωνας κατάφερε να ανακαταλάβει το γραφείο 516 του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος!

Νωρίτερα ήταν «πολεμικό» το κλίμα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών μια και μέλη και φοιτητές του Ρουβίκωνα περίμεναν την αποχώρηση των πανεπιστημιακών που είχαν από το πρωί σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Σχλή για να «ανακαταλάβουν» το γραφείο 516.

Δημιουργήθηκε ένταση μια και σύμφωνα με καταγγελίες τα μέλη του Ρουβίκωνα πήραν κάποια κινητά τηλέφωνα από άτομα της ανθρώπινης αλυσίδας ώστε να μην βιντεοσκοπήσουν το τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Φιλοσοφικής περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά τη «συμβολική παράταση» με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας ως προς το χώρο που κατέλαβε η «παράταξη» Ρουβίκωνας, φοιτητές που στελεχώνουν την ομάδα Ρουβίκωνας στο ΦΠΨ εμφανίστηκαν σταδιακά.

«Μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και εμείς τους απαντήσαμε ότι δεν ανήκει σε αυτούς και ότι ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στην κυριότητα της φιλοσοφικής σχολής. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση και κάποια προσπάθεια να μπουν στο χώρο αλλά δεν τα κατάφεραν» περιέγραψε η κυρία Φουντοπούλου.

Χθες και μετά την… εγκατάσταση του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή και το «τρολάρισμα» που έγινε μέσω των social media τις προηγούμενες ημέρες, ήρθε το μπαράζ ανακοινώσεων από τις πρυτανικές Αρχές.

Μέσω αυτών καταδίκασαν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από «εξωπανεπιστημιακές» οργανώσεις, φωτογραφίζοντας τον Ρουβίκωνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία, μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Αίσθηση, προκάλεσε η ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που απευθύνεται στον Ρουβίκωνα καλώντας την αναρχική ομάδα να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή!

Σκληρή ανακοίνωση έβγαλε μόνο η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), που κάλεσε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της, απαιτώντας «να αποχωρήσουν άμεσα τα μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας καθώς και να αποδοθούν πίσω στα πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα».

Ταυτόχρονα η ΠΟΣΔΕΠ κάλεσε και τα πανεπιστημιακά όργανα να αντιδράσουν θαρραλέα και με τη στήριξη όλης της κοινότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να μην εδραιωθεί στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και στα άλλα ιδρύματα ένα καθεστώς ανομίας. Μάλιστα, οι πανεπιστημιακοί υποστήριξαν τη σκληρή ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής κατά του Ρουβίκωνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ