Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί το Brexit 100 εταιρείες «ταξίδεψαν» στην Ολλανδία!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πριν ακόμα ολοκληρωθεί το Brexit 100 εταιρείες «ταξίδεψαν» στην Ολλανδία!

Σχεδόν 100 εταιρείες μετεγκαταστάθηκαν από τη Βρετανία στην Ολλανδία ή ίδρυσαν εκεί γραφεία για να βρίσκονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ολλανδική κυβερνητική υπηρεσία.

Άλλες 325 εταιρείες, που ανησυχούν ότι θα χάσουν την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν παρόμοια κίνηση, ανακοίνωσε η Ολλανδική Υπηρεσία Ξένων Επενδύσεων (NFIA).

«Η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλιεο και η όλο και περισσότερο ξεκάθαρη πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία δημιουργούν σημαντική αναταραχή γι’ αυτές τις εταιρείες», δήλωσε ο Γερούν Νάιλαντ, επίτροπος της NFIA. «Γι’ αυτό όλο και περισσότερες εταιρείες προσανατολίζονται στην Ολλανδία ως εν δυνάμει νέα βάση στην ευρωπαϊκή αγορά».

Οι επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται δραστηριοποιούνται στα χρηματοπιστωτικά, την τεχνολογία της πληροφορίας, τα μέσα ενημέρωσης, τη διαφήμιση, τις επιστήμες της ζωής και την υγεία, ανακοίνωσε η NFIA. Η Ολλανδία συναγωνίζεται με τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία για να υποδεχθεί κινήσεις που σχετίζονται με το Brexit.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ