Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις 480 ατόμων για τις δομές εξέτασης ασύλου ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσλήψεις 480 ατόμων για τις δομές εξέτασης ασύλου ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

Το πρόγραμμα στελέχωσης της κρατικής δομής που θα εξετάζει ταχύτατα τις αιτήσεις ασύλου παρουσίασε την Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι η Υπηρεσία Ασύλου της Αθήνας που δέχεται και τις περισσότερες αιτήσεις θα στεγαστεί στο κτίριο «Κεράνης» ενώ θα πραγματοποιηθούν 480 νέες προσλήψεις για τις δομές σε όλη την χώρα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκάθαρισε πάντως ότι προϋπόθεση για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του σχεδίου νόμου είναι η ορθή ανταπόκριση της διοίκησης. «Η διοίκηση σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί» παραδέχθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να προσθέσει «για αυτό κάνω μία σειρά από κινήσεις. Όπως σας είπα, οργανώνεται πια όλη η Υπηρεσία Ασύλου στο «Κεράνης» για την Αθήνα, η οποία έχει και τις μαζικότερες τις περισσότερες αιτήσεις. Στη Θεσσαλονίκη αναζητούμε κτίριο για να φύγουν από κάτι άθλια παραπήγματα στη λαχαναγορά.

Όπως σημείωσε, στα νησιά μεταφέρουμε κόσμο, 35 άτομα καινούργιες προσλήψεις στη Λέσβο, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Στο «Κεράνης» λοιπόν θα πάνε περίπου 300 άτομα, 200 σε λίγες μέρες και άλλα 100 τις επόμενες μέρες μέχρι 1η Δεκεμβρίου. 480 άτομα προσλαμβάνονται στην Υπηρεσία Ασύλου της χώρας. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να κάνουμε πραγματικά πράξη αυτό το νομοσχέδιο, διαφορετικά πράγματι, δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ