Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Προστατευόμενος μάρτυρας: Ο Λοβέρδος ενημέρωσε τον Φρουζή για το κούρεμα των ομολόγων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προστατευόμενος μάρτυρας: Ο Λοβέρδος ενημέρωσε τον Φρουζή για το κούρεμα των ομολόγων

Μέχρι και στο κούρεμα των ομολόγων εμπλέκει προστατευόμενος μάρτυρας τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η υπόθεση Novartis, η οποία εξελίσσεται σε οξεία πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρώην υπουργό Υγείας να λέει σε όλους τους τόνους πως πρόκειται για υπόθεση «καραμπινάτης» σκευωρίας από «κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός επίορκου δικαστικού λειτουργού».

Στο ενημερωτικό σημείωμα πάντως που εστάλη στη Βουλή μεταξύ άλλων ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης, σε νεότερη κατάθεσή του τον Νοέμβριο του 2018, θέτει ένα ακόμα …θέμα , αυτό του κουρέματος των ομολόγων. Ο προστατευόμενος μάρτυρας ισχυρίζεται:

«Η πρώτη σημαντική εξυπηρέτηση του Λοβέρδου προς τη Νοβάρτις για την οποία δωροδοκήθηκε αφορούσε την αποπληρωμή χρεών του ελληνικού δημοσίου προς την εταιρία για την τριετία 2007-2009. Συγκεκριμένα την 06.12.2010  ο Β….(σ.σ. ιδιοκτήτης διαφημιστικής) μέσω του μηχανισμού ξεπλύματος επέστρεψε στον Φρουζή , τον οποίο συνάντησε στο γραφείο του στην Νοβαρτις Ελλάς , το ποσό των 58.000 ευρώ. Αυτό το γνωρίζω από τον ίδιο τον Φρουζή , ο οποίος μου ανέφερε πως χρειάστηκε να δώσει ένα δώρο στον Λοβέρδο μέσω του Μ…..η. Τα χρήματα έλαβε ο Λοβέρδος ως αντάλλαγμα επειδή προειδοποίησε κρυφά και σε προηγούμενο -σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά –χρόνο την εταιρία Νοβάρτις για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία θα της δίνονταν προς αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου. Εκμεταλλευόμενη αυτή την προνομιακή ενημέρωση η Νοβάρτις, εγκαίρως είχε προβεί σε συνεννοήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ώστε να ρευστοποιήσει τα ομόλογα και να αποφύγει τη ζημία από το επερχόμενο τότε κούρεμα. Γνωρίζω ότι ο Φρουζής έστειλε επιστολή στον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, στην οποία τον ενημέρωνε για την επιτυχή έκβαση του θέματος.

Ερ: Γνωρίζετε αν ο πρέσβης της Ελβετίας ήταν ενήμερος ή συμμέτοχος σε κάποια αξιόποινη πράξη;

Απ: Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά. Στην επιστολή ο Φρουζής ενημέρωνε τον Πρέσβη ότι τα ομόλογα που παρέλαβε η Νοβάρτις, κουρεύτηκαν σε ποσοστό μόνο 2% σε αντίθεση με άλλες εταιρίες , τα ομόλογα των οποίων κουρεύτηκαν σε ποσοστό 20% τουλάχιστον…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ