Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την νέα διοίκηση της ΕΡΤ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Και ο λόγος είναι  η διαδικασία επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τους υποψηφίους που προτείνει και οι οποίοι είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας ως πρόεδρος και τον Γιώργος Γαμπρίτσος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Κ. Ζούλα ως τον «εκλεκτό» του Κυριάκου Μητσοτάκη και έκανε λόγο για κατάλυση «κάθε δυνατότητας αντικειμενικής ενημέρωσης» αλλά και για «αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Στην επίθεση πέρασε και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος έγραψε:

«Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ, τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΝΔ! Πρόκειται για προκλητική αποθέωση του κομματισμού. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, με τόσο ωμή ταύτιση κόμματος και κράτους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση». 

Η κυβέρνηση δεν άργησε να απαντήσει μέσω ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο. Όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της. Οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ